Oltra advoca per un equilibri entre l'activitat econòmica i la sostenibilitat mediambiental al port de València

La vicepresidenta de la Generalitat ha confirmat que ja s'ha fet la petició formal d'una declaració d'impacte ambiental al Ministeri de Transició Ecològica
2 agost 2019 17:23h
Oltra ha destacat que agost és un mes complicat per a la petició de la declaració d'impacte ambiental. / MANUEL BRUQUE EFE

VALÈNCIA. La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat aquest divendres que l'acord entre les institucions i la societat per a l'ampliació del port de València es troba en equilibri entre l'activitat econòmica i la sostenibilitat ambiental. 

Després del ple del Consell, Oltra ha afirmat que existeix acord en el fet que el progrés no s'ha de frenar però cal "apuntar molt bé i encertar" per a definir aquest progrés que, per a la consellera, comporta la preservació de la salut pública, el medi ambient, els paisatges, les platges i la ciutat en condicions sostenibles. 

La vicepresidenta de la Generalitat també ha confirmat que ja s'ha fet la petició formal d'una declaració d'impacte ambiental sobre l'ampliació del port al Ministeri de Transició Ecològica, tal com va explicar la consellera d'Emergència Climàtica, Mireia Mollà. Tot i això, ha precisat que agost és un mes "complicat". 

En la sol·licitud d'una nova declaració d'impacte ambiental s'indica, entre els apartats a estudiar, que s'analitzen els canvis en la dinàmica litoral per la prolongació del dic d'abric, els possibles efectes sobre les platges de Pinedo i El Saler, i el parc natural de l'Albufera. Aquest nou informe hauria d'analitzar també les afeccions paisatgístiques i l'impacte visual sobre la platja de la Malva-rosa si finalment l'ampliació del port tinguera lloc.

next