Oltra planteja l'aprovació d'un pla com el de l'horta de València per a blindar els camps del Baix Segura

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat assegura que la reversió d'Alzira "mai s'hauria dut a terme" si la coalició valencianista no estiguera en el govern
7 abril 2019 14:20h
Mónica Oltra ha participat aquest diumenge en un acte al parc de l'Ocarasa d'Oriola. / COMPROMÍS

VALÈNCIA. La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha assegurat aquest diumenge a Oriola la voluntat de la coalició de protegir l'horta del Baix Segura a través d'un Pla d'Acció Territorial com el que el Consell ha aprovat durant aquesta legislatura i que "ha blindat la protecció de més d'11.000 hectàrees amenaçades per processos urbanístics o especuladors de l'horta de València" al mateix temps que ha introduït mesures de suport al món agrícola.

"Pensem fer dues coses fonamentals: protegir un dels valors de la Comunitat Valenciana com és l'horta oriolana i de la resta de la comarca i posar ordre en sectors econòmics com el turisme residencial que a la Vega Baixa és on encara té recorregut, com ja els vam dir fa uns dies als promotors". "No parlem de les polítiques del passat que van destrossar gran part de la nostra economia amb la seua bambolla especulativa sinó que estem parlant de creixement equilibrat que pot desestacionalitzar el turisme en zones com la de la Vega Baixa", ha anunciat Oltra al parc de l'Ocarasa d'Oriola.

"L'única força política espanyola que es va posicionar contra el tractat sud-africà"

La candidata a la Presidència de la Generalitat també ha fet referència a les declaracions polítiques emeses des de Castella-la Manxa respecte a les últimes sentències judicials entorn del transvasament del Tajo-Segura: "Hi ha comunitats que el que haurien de fer és tancar més l'aixeta. Ningú ens pot dir que no som una població que trau el màxim profit de l'aigua i a Oriola ho sabeu".

Sobre la crisi citrícola, Oltra ha dit que "la decisió de la Unió Europea de signar el tractat sud-africà per a la importació de taronges no s'havia d'haver produït mai" i ha demanat que s'aplique la clàusula de salvaguarda. "No pot ser que la nostra agricultura patisca d'aquesta manera amb una taronja que és la millor en diferència quant a índexs de qualitat mundials", ha argumentat. A més, ha recordat que Compromís va ser "l'única força política espanyola que es va posicionar contra el tractat". 

Gestió pública

Oltra també ha parlat de les reversions dels hospitals: "Que ningú tinga dubte que, si hi ha un govern valencià amb Compromís, es revertiran a la sanitat pública els centres de salut del sud com s'ha fet amb Alzira". A més, ha afegit que, "sense Compromís en el govern, la reversió d'Alzira mai s'hauria dut a terme".

next