Oltra: "Compromís no rep ordres ni de Madrid ni de Barcelona i això ens permet tindre un discurs coherent"

La coalició valencianista destaca que els seus candidats "no venen ací" a fer campanya, sinó que "ja estan ací"
15 abril 2019 21:16h
La líder de la coalició valenciana ha destacat en un acte celebrat a Castelló de la Plana que "Compromís és el fet diferencial que ha fet que s'hagen impulsat polítiques valentes i per a les persones que no s'han desenvolupat en altres comunitats autònomes". / COMPROMÍS 

CASTELLÓ DE LA PLANA. La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha subratllat que el seu partit no rep "ordres ni de Madrid ni de Barcelona" i això li permet "tindre un discurs coherent i en defensa dels interessos dels valencians a Madrid, siga davant de Montero o Montoro".

Així s'ha expressat durant l'acte de campanya celebrat aquest dilluns al Teatre Principal de Castelló de la Plana, al costat d'altres càrrecs de la formació, segons ha indicat la coalició en un comunicat. Durant la seua intervenció, ha assenyalat que "la gent sap que eixa destrossa de 20 anys –en referència al govern del PPCV– no s'arregla en 4 anys, i per això ha de continuar el canvi".

"Omplirem les urnes de somriures perquè som l'única garantia que seguisquen les polítiques de canvi que es van iniciar el 2015. I ho aconseguirem perquè enfront dels qui enarboren el discurs de l'odi, del fetge, de les banderes i de la por, nosaltres fem propostes que milloren la vida de la gent", ha dit Oltra.

La líder de la coalició valenciana ha destacat que "Compromís és el fet diferencial que ha fet que s'hagen impulsat polítiques valentes i per a les persones que no s'han desenvolupat en altres comunitats autònomes". "Sense Compromís al Consell no hi hauria Llei de Serveis Socials, ni Llei LGTB, ni Llei Trans; la Xarxa Llibres seria un xec, i no s'haurien garantit els serveis públics de tots per damunt del negoci d'uns pocs", ha afirmat.

Així mateix, la també vicepresidenta de la Generalitat ha proposat una llei de serveis mínims públics en zones rurals, ja que "s'estan despoblant" i on "se suposa que ha d'haver-hi educació, sanitat, un transport que connecte la gent i recursos de serveis socials".

"Els nostres líders no venen, estan ací"

En l'acte també ha intervingut el cap de llista de Compromís al Congrés per Castelló, Marta Sorlí, qui ha assegurat que "si no està Compromís, els pobles de Castelló no tindran veu al Congrés ni al Senat", perquè el seu partit "ha portat la veu, els problemes i les exigències de les nostres comarques a Madrid".

A més a més, el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assenyalat que "quan els deixebles de Fabra diguen mentides", cal recordar que "ací ja no es repaguen els medicaments, ningú passa vergonya per comprar els llibres de text i tenim la taxa més baixa d'atur des del 2007".

"Si hi ha res clar en aquesta campanya és que molta gent encara no ha decidit a qui votarà, per això necessitem unes comarques del nord actives, fortes i dinàmiques. Que es trepitge el carrer per a parlar amb la gent. Perquè nosaltres no esperem que la campanya de Castelló siga la visita de rigor de Rivera, Sánchez, Iglesias o Casado. Els nostres líders, els nostres candidats i candidates i els que de debò ens representen estan ací. No venen. Estan", ha declarat.

Per part seua, el candidat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha apuntat que "el finançament és essencial per a tindre millors serveis, més metges, millors carreteres i en definitiva, millor qualitat de vida", i ha assegurat que estan "decebuts per la falta de valentia del govern de Sánchez".

Referent a això, ha explicat que "les comunitats autònomes gestionen el 85% de les competències socials bàsiques, però només ens arriben el 25% dels recursos" i ha insistit que "els valencians som ciutadans de segona i aquesta injustícia s'ha d'acabar. "Serem decisius després del 28-A, i qui vulga els vots de Compromís s'ha de comprometre a reformar el finançament des del primer minut", ha afegit.

next