Oltra: "La convocatòria d'eleccions és l'única decisió que el Consell no ha pres per unanimitat"

La vicepresidenta ha expressat que "la singularització de les eleccions valencianes no és compatible a celebrar-les de la mà de les generals"
4 març 2019 19:09h
Oltra ha ressaltat que el govern del Botànic ha aprovat 5.746 decisions per unanimitat. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha expressat davant de l'avançament electoral anunciat pel president Ximo Puig que "la singularització de les eleccions valencianes no és compatible a celebrar-les de la mà de les generals". Oltra ha explicat que la decisió de l'avançament ha sigut aprovada amb cinc vots a favor i cinc vots en contra, i el vot de qualitat del president Puig ha sigut el que ha decantat l'aprovació.

"Creiem que la singularitat en aquest moment la dona fer-les de la mà de les municipals, unes eleccions que la proximitat dels temes fa que puguem parlar d'eixe copagament que ja no paguem, de les persones en situació de dependència o d'educació", ha indicat la vicepresidenta, qui ha destacat "eixa proximitat que donen les municipals, que parlem del que passa en la nostra casa". A més, Oltra ha ressaltat que el govern del Botànic ha aprovat 5.746 decisions per unanimitat i que "hui és l'única d'eixes decisions que no s'ha pres per unanimitat", en referència a l'avançament electoral.

Oltra ha dit que es queda amb "les decisions preses" i ha explicat "el relat dels fets". En eixe sentit, ha assenyalat que des del 15 de febrer, quan Oltra i Puig es van reunir després de l'avançament de les eleccions estatals, fins a l'1 de març, "no havia canviat res". En la reunió de febrer, Oltra ha recordat que ambdós van decidir que "no hi havia cap raó ni inestabilitat política per a convocar" l'avançament de les eleccions.

Així, la vicepresidenta ha expressat que entenia que des d'aleshores "no hi havia hagut cap canvi i l'opinió es mantenia intacta". Oltra, qui ha dit que ella és "una persona lleial" i que "intenta ser coherent", ha explicat que fins a aquest dilluns el president Ximo Puig no li ha donat a conéixer la seua intenció d'avançar els comicis.

La vicepresidenta ha apuntat que s'han oposat "a avançar un mes menys dos dies" per a no perdre eixa singularitat valenciana, "unes eleccions que d'ací a quatre anys es podran tornar a ajuntar amb les municipals". Oltra ha assenyalat que aquesta decisió "no ens singularitza, no ens valencianitza". "Haurem de preguntar a qui ha decidit portar la proposta i aprovar-la amb el vot de qualitat del president", ha subratllat la vicepresidenta. 

next