Oltra, sobre les eleccions generals: "Serà una Setmana Santa de Passió i esperem que de Resurrecció"

La vicepresidenta del Consell remarca que l'agenda valenciana segueix endavant "amb els cinc eixos que s'han aplicat durant tota la legislatura del Botànic"
15 febrer 2019 13:16h
La portaveu assegura que el Consell "no es pronuncia sobre l'adequació o no d'una convocatòria que no és del seu àmbit competencial". / GVA

VALÈNCIA. La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha sostingut que la decisió del president del govern espanyol que les eleccions generals siguen el 28 d'abril és una "prerrogativa" seua i que "no es pronuncia", encara que ha augurat que serà "una Setmana Santa de Passió i esperem que de Resurrecció".

A preguntes dels periodistes en la roda de premsa posterior al ple del Consell, Oltra ha admés que una convocatòria d'eleccions "és un moment en què, en certa mesura, les coses es queden en stand by", encara que ha assegurat que el govern "segueix el seu full de ruta en defensa dels interessos valencians".

La portaveu, que ha reconegut que han "seguit amb atenció" la roda de premsa de Sánchez, ha assegurat que el Consell "no es pronuncia sobre l'adequació o no d'una convocatòria que no és del seu àmbit competencial".

"És una prerrogativa de la qual ha fet ús i ha explicat les raons per les quals les convoca, i el Consell no té res a dir sobre l'elecció de la data. En tot cas, serà una Setmana Santa de Passió i esperem que de Resurrecció, que també estarà bé", ha afegit.

El 'full de ruta' valencià

Respecte a l'agenda valenciana, ha afirmat que el Consell "segueix el seu full de ruta en defensa dels interessos valencians tant en assumptes d'Hisenda, de finançament i d'inversions com de qualsevol altra qüestió que ens faça avançar", ha insistit.

Com a exemple, ha recordat que aquest divendres el ple del Consell ha acordat la modificació de la comissió bilateral Generalitat-Estat per una permanent, en la qual la Presidència i la Vicepresidència estiguen de manera fixa i la resta en funció de la temàtica i de comú acord.

"Òbviament, la convocatòria d'eleccions sempre és un moment en el qual, en certa mesura, les coses queden en stand by fins que hi haja nou govern des de la dissolució de les cambres", ha indicat.

A més, ha sostingut que "és indubtable" que l'agenda valenciana "es va ressentir" en la votació en contra dels Pressupostos Generals de l'Estat. "Eren els pressupostos que hauria fet el govern del Botànic? No. Hauria anat més enllà, tant en l'agenda valenciana com en la social, que són els aspectes que ens han caracteritzat com a govern", segons la també dirigent de Compromís. "Però també és indubtable que eixos pressupostos eren molt millors que els de Rajoy per al territori valencià i per a la resta de territoris d'Espanya", ha afegit.

"Pel que fa al Botànic, l'agenda valenciana segueix endavant amb els cinc eixos que hem aplicat durant tota la legislatura i que han fet que els valencians visquen millor ara", ha reiterat Oltra. "I així seguirem fins a la convocatòria d'eleccions i la formació del pròxim govern que, pensem, reeditarà un Botànic 2", ha conclòs.

next