Oltra, sobre l'esmena de Cantó als pressuposts abans que es presenten: "Ha inventat els viatges en el temps"

Ciutadans va anunciar aquest dilluns, tres dies abans que es coneguen els nous comptes, que presentarà una esmena a la totalitat perquè "seran irreals" i amb "retallades"
29 octubre 2019 13:11h
El portaveu de la formació taronja en la cambra autonòmica va augurar aquest dilluns que els nous comptes "seran irreals" ique  es traduiran en "retallades en serveis socials i en engany als valencians". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (EP, Redacció). La vicepresidenta de la Generalitat i líder de Compromís, Mónica Oltra, ha ironitzat sobre l'anunci que va fer aquest dilluns el portaveu de Ciutadans a les Corts, Toni Cantó, en relació amb els nous comptes. Cantó va avançar que la seua formació presentarà una esmena a la totalitat als Pressuposts de la Generalitat per al 2020, malgrat que no està previst que es presenten fins al dia 31, és a dir, 3 dies més tard. "Crec que ha inventat els viatges en el temps; està corroborant la teoria d'Einstein que el temps és relatiu", ha bromejat Oltra sobre aquest anunci respecte d'uns pressuposts que encara no es coneixen.

En aquest sentit s'ha expressat la vicepresidenta, tot recordant que els pressuposts encara no han sigut presentats. I ha afegit: "Crec que el senyor Cantó últimament està més en la hipèrbole que en la realitat". El portaveu de la formació taronja en la cambra autonòmica va augurar aquest dilluns que els nous comptes "seran irreals" i que es traduiran en "retallades en serveis socials i en engany als valencians".

Quadrar amb els socis els nous comptes

A preguntes dels mitjans després de reunir-se amb la Federació Autonòmica d'Associacions Gitanes, Oltra també ha sigut interrogada sobre la negociació dels pressuposts pel que fa al Capítol 1 i a les peticions dels integrants de Compromís. I ha afegit que no estan parlant "d'un augment de personal, sinó de l'augment retributiu" que cal aplicar cada any i que ha estimat aproximadament en vora 130 milions.

Després que Puig aclarira la incògnita entre la pròrroga dels pressuposts o l'impuls d'uns de nous, queda resoldre quina mena de comptes es posaran sobre la taula del Consell aquest dijous, just en la data límit per a presentar l'avantprojecte de llei. Mentre que el PSPV aposta per uns pressuposts de creixement zero, Compromís veu necessari que hi haja un mínim d'increment.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next