Oltra: "He transmés la meua opinió a Puig; ara, la reflexionarà i decidirà la data de les eleccions"

La reunió al Palau de la Generalitat entre el president i la vicepresidenta acaba sense anunci sobre la data dels comicis autonòmics
4 març 2019 12:50h
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, a la seua arribada al Palau de la Generalitat aquest dilluns. / EFE

VALÈNCIA. La reunió entre el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, ha acabat sense l'anunci esperat sobre la data de les eleccions autonòmiques. Segons ha explicat la portaveu del Consell a l'eixida del Palau de la Generalitat, en la reunió mantinguda amb el president per a debatre sobre la conveniència o no d'avançar els comicis al 28 d'abril, ella li ha transmés la seua "opinió", que servirà perquè Puig "reflexione" i acabe prenent una "decisió".

A preguntes dels mitjans, Oltra ha explicat que Puig li ha promés que ella serà "la primera persona a conéixer" la decisió final sobre la data de les eleccions. "Jo li he transmés la meua opinió, i sobre eixa opinió ell també vol reflexionar. Això és normal en el debat polític i entre dues persones que es professen un important afecte i lleialtat. Ara reflexionarà sobre el que jo li he dit i prendrà una decisió", ha assenyalat Oltra.

Per últim, preguntada per la seua preferència sobre la data de les eleccions –entre avançar-la al 28 d'abril, el mateix dia que les generals, o mantindre-la el 26 de maig–, Oltra ha sentenciat: "Jo estic a favor de tot allò que convinga als valencians".

next