Oltra destaca que els joves són "els defensors més actius de l'educació inclusiva i accessible"

La vicepresidenta de la Generalitat ha recordat que "en eixir de classe" es deixa l'educació dels menors "en mans del mercat o de les possibilitats de les famílies"
11 agost 2019 16:41h
La vicepresidenta ha volgut commemorar el 20 aniversari del Dia Internacional de la Joventut. / GVA ARXIU

VALÈNCIA. La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha defensat, coincidint amb el 20é aniversari del Dia Internacional de la Joventut, la importància d'impulsar l'accés de tots a un oci educatiu. En aquest sentit, ha destacat que els joves són "els defensors més actius de l'educació inclusiva i accessible".

"Hui és la celebració anual que busca promoure el paper de les persones joves com a sòcies essencials en els processos de canvi i per a obrir un espai per a generar consciència sobre els desafiaments i problemes als quals s'enfronten", ha indicat en la seua contribució al blog del Institut Valencià de la Joventut (IVAJ).

Amb motiu del 20é aniversari del Dia Internacional de la Joventut, instituït el 1999 per l'Assemblea General de les Nacions Unides, Oltra ha volgut significar "els esforços per a aconseguir una educació més inclusiva i accessible, així com la ferma decisió de les persones joves en aquest propòsit".

Per a la vicepresidenta, "les organitzacions dirigides per joves són l'exemple més clar que són els joves els defensors més actius de l'educació inclusiva i accessible". Oltra ha recordat el lema d'enguany, 'Transformant l'educació' a l'hora d'incidir en una línia de treball de l'IVAJ: l'oci educatiu.

La vicepresidenta ha reivindicat la necessitat de l'objectiu de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, que al·ludeix a la necessitat de garantir una educació de qualitat equitativa que promoga les oportunitats d'aprenentatge. "Estem tots convençuts que l'aprenentatge es realitza al llarg de tota la vida però el que potser no tenim tan en compte és que una persona aprén al llarg de tot el dia", ha assenyalat.

En aquest sentit, ha afirmat que l'escola i l'institut són els espais on es destinen "més recursos, humans i materials per a garantir una educació de qualitat inclusiva i equitativa". Així i tot, destaca que en eixir de classe i en el temps lliure "es deixa l'educació en mans del mercat o de les possibilitats de les famílies, i apareixen les discriminacions".

next