Compromís proposa que l'Estat pague una renda mensual a totes les famílies amb fills al seu càrrec

Mónica Oltra explica que la coalició inclou en el programa electoral per a les generals una prestació universal mínima de 120 euros al mes per descendent
1 abril 2019 17:10h
La iniciativa de la coalició estableix una prestació de 250 euros en el cas que el menor tinga una discapacitat superior al 60%. / COMPROMÍS

VALÈNCIA. La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha anunciat aquest dilluns que el programa de la coalició per a les eleccions generals inclou la proposta que l'Estat implemente una prestació econòmica mensual per fill a càrrec, com hi ha en la majoria de països europeus del nostre entorn.

Aquesta prestació suposaria que aquelles famílies que tenen fills a càrrec tinguen una prestació mensual de 120 euros per xiquet o xiqueta, fins als 180 euros en el cas de les famílies monoparentals i 250 euros en el cas que tinguen una discapacitat superior al 60%.

Així mateix, la candidata de Compromís s'ha compromés a crear el Consell Valencià de la Infància i l'Adolescència "perquè els xiquets i joves puguen no només participar sinó també codecidir les polítiques del govern". 

"És important que els xiquets i joves valencians puguen formar part de les decisions i puguen fer arribar a les institucions les seues necessitats i preocupacions", ha destacat Oltra, qui ha recordat la implicació de la joventut en qüestions com el canvi climàtic, en la qual "els i les joves estan donant una lliçó als majors lluitant per un entorn sa i sostenible".

Oltra ha anunciat aquestes propostes després de reunir-se aquest dilluns amb representants de l'ONG Save the Children per a escoltar les seues propostes i reivindicacions i incorporar-les al programa electoral. Segons ha explicat Oltra, "ha sigut una reunió profitosa, Save the Children és una organització amb molta experiència en el treball amb la infància i l'adolescència". 

"Nosaltres els hem traslladat el que hem fet durant aquests quatre anys des del govern del Botànic i les qüestions que ja tenim pensades per al programa electoral de les autonòmiques i el programa de les generals", ha assenyalat la cap de llista de Compromís per València. 

"En aquesta legislatura hem posat l'accent en polítiques per a la infància i per a les famílies. Mentre altres volen imposar models de família, a nosaltres, els que ens interessa és que les famílies i els xiquets i xiquetes, siguen com siguen, tinguen una atenció, tinguen les seues necessitats cobertes i tinguen els seus drets garantits", ha destacat la líder de la coalició valencianista. 

En eixe sentit, Oltra ha recordat que durant aquesta legislatura han aprovat la Llei d'Infància i Adolescència per a "empoderar" els xiquets, xiquetes i adolescents; s'ha garantit que els llibres gratuïts amb la Xarxa Llibres, que ha comptat amb la participació de 424.636 estudiants; s'han incrementat en més de 40.000 les beques menjador, i han creat més de 14.400 places gratuïtes d'educació 0-3 anys.

next