Oltra proposa reduir la jornada laboral a 32 hores

La vicepresidenta del Consell advoca perquè Labora subvencione les empreses que minven les hores de treball sense baixar el sou als treballadors
2 abril 2019 14:00h
El programa es complementarà amb ajudes per a la contractació de persones aturades de fins a 20.000 euros. / EFE

ALACANT. La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha proposat aquest dimarts la gradual reducció de la jornada laboral fins a les 32 hores en l'horitzó de l'any 2025.

En un fòrum organitzat pel Diario Información d'Alacant, la també vicepresidenta de la Generalitat ha explicat que qualsevol política econòmica no ha de pensar en les pròximes eleccions sinó en les pròximes generacions. D'aquesta manera, ha indicat que la seua repercussió ha d'anar molt més enllà de la mera economia, abans de posar com a exemple la proposta per a la gradual reducció de la jornada laboral fins a les 32 hores el 2025.

Aquest objectiu permetrà, segons un comunicat de Compromís, incrementar la productivitat de l'economia valenciana; generar més llocs de treball; afavorir la conciliació familiar i el benestar físic i mental, i, com a conseqüència de tot l'anterior, contribuir a la lluita contra el canvi climàtic, perquè més temps per a conciliar implica un estil de vida menys intensiu en recursos.

Per a aconseguir aquest objectiu, ha prosseguit Oltra, es crearà un nou programa d'ajudes consensuat amb els agents socials a través del qual Labora subvencionarà les empreses que reduïsquen la seua jornada de forma progressiva sense afectar el nombre ni el salari dels seus treballadors.

A més, aquest programa es complementarà amb ajudes per a la contractació de persones aturades de fins a 20.000 euros, sempre que l'objecte d'aquesta contractació siga el producte d'haver repartit la càrrega horària del treball en les mateixes condicions.

Marcar el ritme en la política valenciana

En la seua intervenció, Oltra ha assegurat que ha sigut la presència de Compromís "la que ha marcat el ritme" en la política valenciana en els últims anys i la que ha impulsat unes accions polítiques d'"avantguarda" impossibles de concebre sense la seua participació.

"Ens hem deixat la pell per a millorar la vida de les persones amb reformes de profunditat, arromangant-nos i afrontant els problemes", ha apuntat.

D'altra banda, Oltra s'ha proposat recuperar l'Institut Valencià de Cultura a Alacant, un "element emblemàtic" de la ciutat com és el cinema Ideal, actualment en mans privades i amb un alt grau d'abandó.

Així mateix, ha advertit que el Districte Digital ha d'estar lligat a desenvolupaments universitaris, en diàleg amb el teixit empresarial, i ha de comprometre's com una "aposta forta en polítiques de responsabilitat social amb el territori on se situa".

next