Oltra qualifica el Botànic com "un encert", però ara cal "reinventar-lo" per l'entrada de Podem

"No és que jo siga un linx, però tot apunta al fet que la composició tindrà tres actors", ha assegurat la vicepresidenta del Consell en funcions
10 maig 2019 13:28h
 Mónica Oltra ha ressaltat que ha estat "molt contenta" com a portaveu del Consell. / GENERALITAT

VALÈNCIA. La vicepresidenta del Consell en funcions, Mónica Oltra, ha destacat aquest divendres, 10 de maig, que l'estructura del Botànic ha sigut "un encert" i ha aclarit que no cal ser "un linx" per a pressentir que en la reedició "caldrà reinventar alguna cosa" pel que fa a la seua composició de mestissatge per l'entrada de Podem.

Mónica Oltra ha fet balanç del model de mestissatge aplicat en el primer pacte del Botànic, que ha qualificat de "molt positiu" perquè, amb dades objectives, aquest ha sigut el govern "més estable de tota la història des que es va constituir l'autogovern". I ha subratllat que mai abans "hi ha hagut amb dades objectives cap govern amb tanta estabilitat ni una legislatura amb una producció legislativa com aquesta, ni tan sols la primera, quan no hi havia res i estava en construcció".

No obstant això, ha constatat que encara que l'estructura del Consell ha sigut un "encert, al marge de febleses i fortaleses en la seua globalitat, això no vol dir que haja de ser la mateixa" en la propera legislatura. I ha afegit: "Tinga de nom l'accident geogràfic que tinga", en referència la proposta que passe a ser el pacte del Montgó.

De fet, ha destacat que precisament aquest consell del Botànic s'ha caracteritzat "per no ser immobilista". "No és que jo siga un linx, però tot apunta al fet que la composició tindrà tres actors i caldrà reinventar alguna cosa", ha aclarit. Així mateix, ha ressaltat que ha estat "molt contenta" com a portaveu del Consell en aquesta legislatura, "com ho han estat la resta de consellers", i ha afegit que del que queda per fer "ja és un altre apartat".

"Per a mi la política sempre ha sigut una eina per a facilitar la vida de la gent", ha comentat. No obstant això, preguntada per si aquesta valoració significa que vol repetir en alguna àrea de gestió, ha replicat: "No pot deduir-se això".

next