Diari La Veu del País Valencià
Oltra reivindica davant la CEV el caràcter dialogant de Compromís

VALÈNCIA. La vicepresidenta de la Generalitat i candidata de Compromís en les pròximes eleccions autonòmiques del 28 d’abril, Mónica Oltra, ha reivindicat “el clima de diàleg” que els ha “caracteritzat no solament aquests quatre anys, sinó en general”, i ha insistit que “eixa és la base de la política en un moment en què la política té molt poc de soroll i poca serenitat”.

Així s’ha expressat aquest dimarts la líder de Compromís moments abans de la seua reunió amb el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, i els presidents de les comissions de treball de l’organització per a presentar-los les 130 mesures econòmiques que estan exposant a totes les formacions polítiques amb representació a les Corts.

“La primera mesura és solucionar l’infrafinançament crònic que tenim, fet per al qual hem sigut molt actius conjuntament amb els sindicats i també hem rebut el suport de tots els grups polítics”, ha explicat Navarro, qui espera que “el 28 d’abril isca un govern estable i que puga comprometre’s amb la societat valenciana”.

Referent a això, Oltra ha assenyalat que, “abans d’entrar a la reunió, hi ha un punt d’acord”, en el qual ha indicat “la reivindicació d’un finançament i una inversió justa i, òbviament, un tercer element en el qual hi ha unanimitat, que és la regularització de tot el deute provocat per l’infrafinançament”.

“Jo posaria en valor aquest acord amb el qual entrem a la reunió perquè hem eixit junts al carrer amb els valencians i les valencianes. Ells estan representant des del món empresarial i nosaltres des de la política la veu d’un poble que vol deixar de ser espanyols de segona”, ha afegit.

“800 euros de diferència per habitant”

“No pot ser que siguem l’única autonomia pobra a la qual li toca pagar al sistema”, ha insistit Oltra, qui ha assenyalat que “entre una persona que viu a Cantàbria i una que viu a la Comunitat Valenciana hi ha 800 euros de diferència per habitant”.

La vicepresidenta ha indicat que eixa quantitat “significa 4.000 milions d’euros als pressupostos de la Generalitat, que necessitem òbviament per a educació i sanitat, però també per a creació d’ocupació i suport a les nostres empreses en investigació, innovació i una transformació ecològica”.

D’aquesta manera, també ha expressat que el País Valencià ha de tindre “una viabilitat més productiva, no a través de la creació de llocs de treballs precaris”, i ha apuntat que “només amb unes inversions d’acord amb la nostra població podríem crear 25.000 llocs de treball” i que “les empreses tindrien eixa possibilitat de crear riquesa i redistribuir-la a través de salaris i impostos”.

Jornada laboral de 32 hores

Preguntat pels mitjans sobre la proposta d’Oltra de la reducció gradual de la jornada laboral fins a les 32 hores setmanals el 2025, Navarro ha respost que “són propostes que es fan en un clima electoral” i que “cal estudiar-lo perquè té un calat nacional”.

“Nosaltres opinem d’una altra manera, però eixos són els punts en els quals no estem d’acord, i és clar que en la divergència també es fa economia i país”, ha afegit.

Així mateix, el president de la CEV ha expressat que “ací necessitem treballar tots ben treballats. És un sistema en el qual hem de pagar els nostres impostos i la millor manera de pagar-los és amb la renda del treball i amb les empreses”.

Navarro també ha explicat que les dades de què disposa la CEV “avisen de cert alentiment de l’economia, encara que no solament l’espanyola, també la francesa, alemanya i anglesa”. “Això vol dir que cal fer una aposta seriosa, esperem que el pròxim govern que isca siga un govern estable, que coincidim o no amb les propostes que tinguem, però que tinguem temps de traslladar eixes propostes”, ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa