Oltra, sobre el FLA: "Estem farts que ens canvien drets per préstecs"

La vicepresidenta del Consell lamenta que el Fons de Liquiditat Autonòmica no soluciona el problema de l'infrafinançament autonòmic
14 abril 2019 16:58h
Oltra lamenta que als valencians " els canvien el finançament, que és un dret, per un préstec". / COMPROMÍS

VALÈNCIA. La vicepresidenta de la Generalitat i candidata de Compromís a la Presidència del govern autonòmic, Mónica Oltra, ha asseverat que "el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) és una "vergonya per als valencians" i ha assegurat que Compromís demanarà la "suspensió immediata" del pagament dels interessos. A més, ha recalcat que el finançament del País Valencià és un "dret" i, per tant, ha criticat: "Estem farts que ens canvien drets per préstecs".

Així s'ha pronunciat, en declaracions als mitjans, durant un acte al Port de Catarroja en el qual s'ha donat a conéixer el manifest 'Un compromís amb l'Albufera', preguntada per l'anunci efectuat aquest passat dissabte pel president de la Generalitat, Ximo Puig, que el govern espanyol ha activat el FLA per al País Valencià, que "permetrà la injecció de 700 milions d'euros" per a poder pagar "més de 50.000 factures".

Oltra ha recriminat que als valencians "els canvien el finançament, que és un dret, per un préstec". "Que qualsevol s'imagine que tu estàs tot un mes treballant i, a final de mes, en lloc d'una nòmina et paguen amb un préstec i et diuen que l'has de retornar: això és el FLA", ha lamentat.

Segons considera, es tracta d'una situació "absolutament vergonyosa perquè als valencians ens han convertit en espanyols de segona, que ens paguen amb un préstec que, a més, hem de tornar i amb un deute que ens llastra".

Al seu judici, "el FLA és una vergonya per als valencians". "Juguen amb el FLA en funció d'interessos, ves a saber quins, i amb l'angoixa de tots els valencians, quan no es poden pagar qüestions essencials que s'han de pagar", ha retret.

En aquest sentit, ha reivindicat que "el que arregla el problema és el finançament just". "Estem farts que ens canvien drets per préstecs", ha insistit, abans d'avançar la intenció "irrenunciable" de Compromís d'exigir que "se suspenga immediatament el pagament dels interessos del FLA".

"Damunt que ens canvien drets per préstecs, ens estan dessagnant amb un deute que té a veure amb el maltractament que hem patit en aquestes últimes dècades i no amb el fet que nosaltres estiguem gastant més que la resta d'espanyols. En aquesta comunitat, la despesa està per baix de la mitjana espanyola i, damunt, ens castiguen", ha denunciat.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next