Òmnium crida la ciutadania a omplir els jutjats d'autoinculpacions arran de la sentència de l'1-O

L'entitat difon un vídeo amb el lema 'Contra la sentència, reincidència'
15 octubre 2019 10:36h
 "Si en el regne d'Espanya exercir drets com ho va fer Jordi Cuixart és delicte, nosaltres també som delinqüents", va expressar la Junta d'Òmnium en una declaració institucional llegida pel vicepresident Marcel Mauri. / GUILLEM ROSET, ACN

BARCELONA (ACN). Òmnium ha llançat una campanya perquè la ciutadania òmpliga els jutjats de tot Catalunya d'autoinculpacions. "Som culpables per manifestar-nos, per votar, per desobeir pacíficament", manifesten les personalitats que a través del vídeo es declaren culpables. Entre ells apareixen la parella de Jordi Cuixart, Txell Bonet; els periodistes Quim Masferrer i Empar Moliner; el cantant Cesc Freixas, i el director teatral Oriol Broggi. 

Amb el lema 'Contra la sentència, reincidència', Òmnium insta els ciutadans a autoinculpar-se pels mateixos delictes pels quals han estat condemnats els líders polítics i socials independentistes, que sumen un total de 100 anys de presó. L'entitat posa a disposició de la gent un formulari i un calendari per a facilitar-ne el procés.

Aquest dilluns, quan es va conéixer la sentència de l'1-O, la Junta de l'entitat ja va manifestar que s'inculpava davant la justícia espanyola, tot i negar els càrrecs pels quals es condemna el president Cuixart. "Si en el regne d'Espanya exercir drets com ho va fer Jordi Cuixart és delicte, nosaltres també som delinqüents", va expressar la Junta en una declaració institucional llegida pel vicepresident Marcel Mauri, i acompanyat de tota la Junta, davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. 

next