L'OMS certifica l'estat espanyol com a ''lliure de transmissió endèmica'' de xarampió i rubèola

Els 233 casos de xarampió detectats enguany pel Ministeri de Sanitat són importats
16 agost 2019 13:55h
Segons la ministra María Luisa Carcedo, és un ''èxit'' del sistema nacional de salut gràcies a la implicació dels professionals i de les autonomies, que mantenen ''altes cobertures'' de vacunació. / EFE

VALÈNCIA. El Ministeri de Sanitat ha registrat 233 casos de xarampió entre l'1 de gener i el 21 de juliol d'enguany. Tots són casos importats o secundaris a aquests. A més, la transmissió s'ha pogut interrompre amb facilitat. Enguany no s'ha detectat cap cas de rubèola, una infecció que es va eliminar el 2015. 

Per aquest motiu, l'OMS ha confirmat l'estat espanyol com un país ''lliure de transmissió endèmica'' d'aquests virus. Segons la ministra María Luisa Carcedo, és un ''èxit'' del sistema nacional de salut gràcies a la implicació dels professionals i de les autonomies, que mantenen ''altes cobertures'' de vacunació.

El xarampió i la rubèola són malalties de la infància, altament contagioses i causants de mortalitat i d'importants complicacions. especialment en adults joves. La rubèola, a més a més, és particularment greu en dones embarassades perquè pot provocar greus malformacions congènites.

L'OMS, per a verificar l'estat d'eliminació del xarampió i la rubèola, exigeix que el país tinga un sistema de vigilància i que demostre que durant tres anys consecutius no hi ha hagut transmissió endèmica.

next