L'onada de calor no abandona Xàtiva, que registra 37 graus aquest diumenge malgrat el descens generalitzat

La baixada del termòmetre s'ha notat més a les comarques del nord del territori mentre que al sud les màximes s'han mantingut similars al passat dissabte
30 juny 2019 18:34h
Les temperatures més altes d'aquest diumenge, 30 de juny, s'han donat a la demarcació de València. / ESPENCAT-VIQUIPÈDIA 

VALÈNCIA. Les temperatures màximes registrades aquest diumenge al País Valencià han experimentat un descens de fins a 7 graus en diversos punts del nord del territori. A ciutats com Vinaròs, el termòmetre ha baixat dels més de 39 de dissabte als 32 graus d'aquesta última jornada de la setmana. Això no obstant, de forma generalitzada, el descens tèrmic ha rondat els 3 graus.

Així, les variacions més acusades s'han produït a la demarcació de Castelló, on aquest diumenge s'han registrat màximes que no han superat els 34 graus, com ara a Sogorb; els 33, a Castelló de la Plana, i els 31, a Castellfort.

A València la màxima més alta s'ha registrat a Xàtiva, amb 37 graus; seguida d'Utiel, amb 36 graus; Manises, amb 25 i València, amb 32. A Alacant el descens de les màximes no s'ha notat quasi, amb registres superiors als 35 graus a Alacant i Xàbia, i 34 al Pinós i Rojals.

Pel que fa a les alertes per incendis, Emergències de la Generalitat manté, per tercer dia consecutiu, risc extrem a tot el País Valencià, de manera que estarà prohibit fer cap tipus de foc durant el proper dilluns, 1 de juliol, segons ha recordat el 112. 

next