Ontinyent recupera el Privilegi Reial que Alfons el Magnànim va donar a la vila el 1418 per a obrir la Fira

El text original, en llatí del Renaixement, ha sigut traduït per la professora ontinyentina Inés Portero
14 novembre 2019 18:50h
La Fira d'Ontinyent obrirà aquest divendres i durarà fins dilluns. / AJUNTAMENT D'ONTINYENT 

VALÈNCIA. Ontinyent obrirà aquest divendres la seua Fira amb la primera lectura pública en època moderna del Privilegi Reial que el rei Alfons el Magnànim va concedir l'any 1418 a la ciutat per a la celebració de la Fira. El text original, en llatí del Renaixement, ha sigut traduït per la professora ontinyentina Inés Portero.

Portero ha explicat que la traducció ha presentat dificultats, "ja que era llatí del renaixement i no clàssic, raó per la qual dur-la a terme ha sigut tot un repte, però també una satisfacció com a ontinyentina", recull el consistori en un comunicat.

La lectura d'aquest document històric rescatat de l'arxiu municipal estarà a càrrec de l'actriu Andrea Nácher a les 19.30 hores en la zona d'estacionament de Sala Gomis, des d'on partirà posteriorment un espectacle itinerant que inclourà l'actuació del grup musical Els artistes del gremi i de les escoles de dansa de la ciutat, i que també passarà pels carrers José Iranzo, avinguda d'Albaida, Benicadell i Manuel Sanchis Guarner.

La regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, ha animat la ciutadania d'Ontinyent i les comarques veïnes "a assistir i gaudir d'aquest espectacle inaugural i de tot allò que oferirà la ciutat al llarg del cap de setmana i dilluns de Fira, dia festiu local". "Tenim atractius per a totes les edats i gustos", ha manifestat.

next