Ontinyent repartirà més de 3.500 botelles i pitxers de vidre perquè la ciutadania embotelle la seua aigua

La campanya 'Aigua d'Ontinyent: per a beure, per a viure' està impulsada pel consistori i per l'empresa Egevasa i inclou tasts, rutes guiades, un concurs, una exposició i un espectacle teatral
10 setembre 2019 18:09h
L'Ajuntament d'Ontinyent i l'empresa Egevasa han llançat aquest dimarts la seua aigua, dins d'una campanya que duu per lema 'Aigua d'Ontinyent: per a beure, per a viure'. / @GLOBALOMNIUM

VALÈNCIA. L'Ajuntament d'Ontinyent i l'empresa Egevasa han llançat aquest dimarts la seua aigua, dins d'una campanya que duu per lema 'Aigua d'Ontinyent: per a beure, per a viure'. L'objectiu és destacar la qualitat de l'aigua de la ciutat i els beneficis mediambientals d'evitar els envasos de plàstic. Així doncs, amb aquesta campanya es vol promoure el consum d'aigua de l'aixeta entre la població tot destacant-ne els avantatges ambientals, econòmics i per a la salut.

En un comunicat, el consistori informa que la campanya inclou el repartiment de més de 3.500 botelles i pitxers de vidre reciclat, tasts d'aigua, rutes guiades, un concurs, una exposició i un espectacle teatral.

L'alcalde de la localitat, Jorge Rodríguez, ha explicat que aquest dilluns s'ha encetat un camí "per a posar en valor l'aigua d'Ontinyent però que també contribuirà a posar en valor la història de la ciutat". "La història d'un poble va íntimament lligada a la història de l'aigua i de l'ús de l'aigua que al llarg dels anys ha realitzat eixa ciutat", ha afegit.

Rodríguez ha celebrat el fet de tindre "una aigua de primeríssima qualitat, una aigua que passa tota mena de controls". "Només quedava una cosa", ha afegit: "Poder embotellar eixa aigua, poder tindre d'una manera còmoda una gerra o una botella que permeten servir l'aigua còmodament a la taula".

Per a l'alcalde, amb aquesta iniciativa es dona a l'aigua d'Ontinyent "el valor que mereix" i es fomenta el seu consum, "a més de llançar un missatge clar i nítid a favor del medi ambient i la reducció dels envasos de plàstic".

Rodríguez, a més, ha convidat la població a assistir aquest dijous, a les 19.30 hores, a l'acte de presentació de la campanya al Centre Cultural de Caixa Ontinyent, on es repartiran les botelles amb l'emblema 'Aigua d'Ontinyent' i es projectarà el documental realitzat amb motiu de la campanya.

Al voltant de la campanya també hi haurà una sèrie d'accions fins al desembre, entre les quals hi ha trobat un concurs de microrelats i un espectacle a l'aire lliure.

La regidora de Sostenibilitat i Turisme, Sayo Gandia, s'ha referit també a la "important reducció" d'envasos i del cost energètic de la producció dels plàstics. Així mateix, ha parlat de l'estalvi econòmic i dels beneficis per a la salut que suposa consumir una aigua "que ha superat tots els controls que marquen les autoritats sanitàries"

El gerent de l'empresa pública Egevasa, Miquel Àngel Ferri, ha valorat la qualitat sanitària de l'aigua de la localitat perquè "no solament compleix amb la normativa estatal i autonòmica exigida" sinó que, a més, se li realitzen nombrosos controls addicionals.

"Es realitzen més de 140 analítiques, molt per sobre de la legislació, tant al pou, com al dipòsit, com a la xarxa", ha explicat Ferri, qui ha afegit que aquestes anàlisis tenen en compte més de 200 paràmetres fisicoquímics, microbiològics i de plaguicides. "A més, de forma diària, es fa un control del clor i un control organolèptic", ha conclòs. 

En concret, l'aigua d'Ontinyent atresora la certificació de qualitat 9001 vigent, que té en compte els mitjans i fórmules emprats per a la conducció de l'aigua amb totes les garanties exigides a les directrius marcades a la Unió Europea.

next