L'ONU exigeix als governs europeus que permeten desembarcar l'Open Arms i l'Ocean Viking

L'ACNUR critica que "s'estigmatitze" i "criminalitze" les ONG de salvament
14 agost 2019 09:30h
L'agència de l'ONU subratlla que molts dels nàufrags provenen de països emissors de refugiats i que ja han expressat la seua voluntat de sol·licitar asil. / TWITTER @MSF_SEA

BARCELONA. L'ACNUR, l'agència de les Nacions Unides que vetlla pels drets dels refugiats, ha exigit als governs europeus que permeten a Proactiva Open Arms i a altres ONG de salvament desembarcar 507 persones rescatades al Mediterrani central.

"És una cursa contra rellotge", assegura l'enviat especial de l'ACNUR a la regió, Vincent Cochetel, qui alerta que les condicions meteorològiques empitjoraran els dies vinents: "Amb aquest temps, deixar en alta mar persones que han fugit de la guerra i la violència de Líbia només afegiria més patiment. Se'ls ha de permetre desembarcar immediatament, així com garantir l'ajuda humanitària que tant necessiten". 

A les 151 persones rescatades per l'Open Arms cal afegir les 356 a bord de l'Ocean Viking, a les quals cap estat europeu ha oferit un port segur. L'agència de l'ONU subratlla que molts dels nàufrags provenen de països emissors de refugiats i que ja han expressat la seua voluntat de sol·licitar asil.

L'ACNUR també demana que es done suport la feina de les ONG de salvament i que no se les "estigmatitze ni criminalitze".

next