Onze bandes omplin de música aquest cap de setmana el Palau de les Arts en el 41é Certamen

Aquesta cita musical és la final autonòmica de les bandes guanyadores de les competicions organitzades per les diputacions i té entrada lliure fins a completar aforament
2 novembre 2019 13:10h
El Certamen de Bandes de Música té entrada lliure els dos dies de programació. / DLV

VALÈNCIA (EP). Onze bandes participen aquest cap de setmana en el 41é Certamen de Bandes de Música que organitza l'Institut Valencià de Cultura, que omplirà de música l'Auditori del Palau de les Arts de València aquest cap de setmana del 2 i 3 de novembre.  

En la jornada d'aquest dissabte 2 de novembre, les bandes integrants de les seccions quarta i tercera seran les encarregades d'interpretar els seus repertoris. 

En la quarta secció, que obri a les 10.30 hores i que té com a obra obligada Atenea, de Josep Ros Garcia, participaran la Unió Musical d'Algímia d'Alfara, la Unión Musical y Cultural d'Altura i la Asociación Cultural 'Amigos de la Música y Danza' d'Oriola. 

En la tercera secció, a partir de les 16.30 hores, l'obra obligada és Cerulian Overture, de Julio Domingo Escamilla, i participaran la Banda Jove de la Unión Musical de Godelleta, la Unió Musical Vallduxense de la Vall d'Uixó i la Unió Musical de Dolores. 

El diumenge dia 3 de novembre serà el torn de les bandes que componen la segona i primera secció. En la segona secció, que actuarà a partir de les 10.30 hores, l'obra obligada és 'ORorDEdeSAsa', d'Andrés Valero, i les bandes participants són el Centro Instructivo Musical Santa Cecilia de Iàtova, la Unión Musical de Redovà i la Unión Musical de Soneja. 

Quant a la primera secció, que conclourà el certamen i actuarà el diumenge a les 16.30, tindrà com a obra obligada Aditus, de José Alamà Gil. Aquesta primera secció està formada per la Sociedad de Arte Musical 'La Filarmónica' de Callosa de Segura i per la Banda Juvenil de la Societat Musical Instructiva 'Santa Cecília' de Cullera. 

El Certamen de Bandes de Música té entrada lliure en els dos dies de programació, fins a completar l'aforament de l'auditori del Palau de les Arts. 

El jurat de la 41a edició del Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana està presidit per Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura. El vicepresident és Pere Manuel Aragó, la secretària és María José Albors i els vocals són José Alamà Gil, Lidón Valdre, Isabel Rubio, Andrés Valero i Julio Domingo. A més, el presentador de l'acte serà Onofre Valldecabres. 

El Certamen de Bandes de Música és la final autonòmica en la qual conflueixen les bandes guanyadores dels certàmens provincials organitzats per les diputacions i està impulsat pe l'Institut Valencià de Cultura, amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i el Palau de les Arts.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next