L'Open Arms anuncia que porta 124 nàufrags rescatats a bord i reitera que li cal "un port segur"

Aquest dijous el vaixell va salvar 55 persones del mig del mar en una primera operació, i en una segona, unes hores més tard, 69 
2 agost 2019 18:44h
El vaixell de l'ONG Proactiva Open Arms porta a bord 124 persones rescatades al mar Mediterrani, segons ha explicat l'entitat al seu compte de Twitter. / PROACTIVA OPEN ARMS

BARCELONA. El vaixell de l'ONG Proactiva Open Arms porta a bord 124 persones rescatades al mar Mediterrani, segons ha explicat l'entitat al seu compte de Twitter. Aquest dijous a la vesprada anunciava que n'havia salvat 55 d'una pastera a punt d'enfonsar-se, entre elles 16 dones i 2 nadons bessons de 9 mesos. "55 persones que han estat comprades i venudes com a esclaves, torturades, abusades sexualment". Hores més tard l'entitat duia a terme un segon rescat, igualment en aigües del Mediterrani. En aquest cas eren 69 persones "amb signes inequívocs de la violència soferta a Líbia". Entre aquesta segona tongada de rescatats també hi havia 2 nens i 2 dones embarassades, una d'elles de 9 mesos "amb contraccions". El vaixell, amb les 124 persones a bord, busca ara "un port segur per desembarcar-les".

Hores després de fer aquest anunci a Twitter, Proactiva Open Arms també ha piulat que els ha arribat "notificació" del govern italià. "Sobre els nostres caps, una multa de 50.000 euros si entrem en aigües italianes i decomís del vaixell".

A això se sumen les "amenaces" del govern espanyol, tal com l'entitat es refereix a l'advertència que ha fet la portaveu de l'executiu en funcions, Isabel Celáa, que ha afirmat aquest divendres que l'equip encapçalat per Pedro Sánchez espera que el vaixell Open Arms actue "d'acord amb els convenis internacionals i la normativa estatal que li és d'aplicació".

next