L'Open Arms obté el permís de Malta i d'Itàlia per a evacuar tres migrants per motius de salut

Dos dones seran traslladades amb un helicòpter fins a Malta i un home, amb un vaixell, fins a l'illa de Lampedusa 
11 agost 2019 17:24h
Camps afirma que l'estabilitat emocional en el vaixell comença a "ser difícil". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Després de deu dies navegant pel Mediterrani, l'estat de salut de molts dels 160 ocupants que viatgen a l'Open Arms comença a empitjorar. El vaixell de l'ONG catalana ha obtingut finalment el permís dels governs de Malta i d'Itàlia per a l'evacuació de tres de les persones ocupants –dos dones i un home–. 

Es preveu que Malta evacue amb helicòpter les dues dones fins a Malta. Una d'elles pateix pneumònia i l'altra té símptomes de problemes neuronals després d'haver sigut operada d'un tumor cerebral. D'altra banda, l'home té símptomes de tuberculosi i serà traslladat amb un vaixell fins a Itàlia. L'ONG està tractant d'aconseguir també els permís per a evacuar els seus familiars. 

Aquest matí, el fundador de l'ONG, Òscar Camps, ha advertit de l'estat dels ocupants del vaixell. "L'estabilitat emocional a bord de l'Open Arms comença a ser difícil. Ens veurem obligats a entrar a port per motius humanitaris, amb totes les traves administratives i judicials que això pot comportar", ha declarat. 

De fet, Camps ha reclamat l'activació dels mecanismes europeus per a permetre el desembarcament de les 160 persones que l'Open Arms duu a bord, 121 de les quals van ser rescatades fa deu dies. En aquest sentit, ha remarcat que l'arribada a terra permetria la posterior assignació de quotes entre els països del sud d'Europa, que al juliol van acordar atendre les persones rescatades al Mediterrani.

next