Orgull 2019: un pasdoble a ritme de cúmbia per a reivindicar la València "de l'amor"

L'Ajuntament de València estrena la campanya de l'Orgull LGTBi+, que celebrarà el dissabte 29 la manifestació i la festa gran d'un mes de juny replet d'activitats culturals
11 juny 2019 13:20h
Els sis colors de la bandera LGTBi+ seran els protagonistes en cadascun dels cartells i dels fullets informatius / TWITTER: @AJUNTAMENTVLC

VALÈNCIA. Des de fa tres anys,  juny està marcat al calendari com el mes de la reivindicació, de l'orgull i de l'amor. Un mes de festa i de lluita que es commemora amb una manifestació on regnen els colors. Si la data s'ha erigit com una defensa ferma de la diversitat, enguany posarà de manifest com precisament aquesta diversitat i pluralitat és i ha de convertir-se, a tots els ulls, en una tradició. Per aquesta raó, les primeres estrofes del popular pasdoble "València", de José Padilla, seran el lema i eix de tota la campanya. Una combinació de folklore, reivindicació i modernitat que es condensa amb una nova versió del pasdoble a ritme de cúmbia. 

La campanya l'ha presentada aquest dimarts la regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives en funcions, Isabel Lozano. "València és la terra de les flors, de la llum i del...", resen els cartells que promocionaran l'orgull, amb una lletra sobradament coneguda per a la festa popular valenciana. "Hem deixat obert el final i li hem afegit la bandera perquè quede obert i cadascú puga emprar-lo com vulga", ha explicat Lozano. 

El lema ve acompanyat d'un logo dividit en cadascun dels colors de la bandera LGTBi+. "Volíem donar-li pes al concepte i als colors", ha explicat Javi Tortosa, de Democràcia Estudi, l'estudi de disseny que s'ha encarregat de l'estètica de la campanya. "Teníem clar allò que no volíem fer, que era no afegir més conceptes i valors dels que ja té per si mateixa aquesta cita", ha afegit. D'aquesta manera pretenen reivindicar allò "tan tradicional com és la diversitat". 

Els dies 28 i 29 de juny es penjarà la bandera de la diversitat en la balconada de l'Ajuntament de València i en tots els municipis del territori valencià. A més, la capital s'il·luminarà amb les llums projectades tant a la façana de l'Ajuntament com a la Porta de la Mar. El mateix dissabte 29, a les 7 de la vesprada, tindrà lloc la manifestació de l'Orgull LGBTi+ des de la Porta de la Mar fins la plaça de l'Ajuntament. La jornada acabarà amb la festa a la plaça del consistori, a partir de les 10 de la nit. 

La imatge promocional de la campanya també tindrà el seu lloc en xarxes, en distints mitjans de comunicació i, fins i tot, en la busos de la xarxa de l'EMT. La regidora ha explicat que aquestes reivindicacions també s'obriran un espai en el món educatiu, ja que durant tot el mes s'inclourà en les biblioteques municipals amb llibres, pel·lícules i productes culturals relacionats amb el col·lectiu LGTBi+. 

Agenda cultural 

Al llarg de tot el mes de juny, la ciutat comptarà amb exposicions en les Naves, conferències a la seu del col·lectiu LAMBDA, projeccions audiovisuals a l'IVAM al MuVIM i, fins i tot, festes familiars. Tota la programació podrà seguir-se a través de la pàgina web valenciaorgullosa.com que l'Ajuntament de València ha dissenyat per a aquests actes. A més, des d'aquest lloc web es pot descarregar el logotip de la campanya per tal de posar-se'l com a fons de pantalla, pòsters i samarretes i, fins i tot, la melodia llatina que posa banda sonora a aquest juny de l'orgull. 

next