Oriola vol que la UNESCO la declare Ciutat Creativa de la Literatura

La ciutat del Baix Segura compta com a credencials amb el llegat arxivístic, la indústria de la impremta i la figura de Miguel Hernández
21 maig 2019 19:04h
Oriola posarà en marxa una sèrie d'activitats literàries el 2020 per a aconseguir la distinció de l'organisme internacional. / JOANBANJO

VALÈNCIA. L'ajuntament d'Oriola (el Baix Segura) busca la denominació de Ciutat Creativa de la Literatura després que la UNESCO haja llançat la convocatòria per a nous ingressos en la seua Xarxa de Ciutats Creatives, que està conformada actualment per 180 ciutats.

El regidor de Promoció Econòmica del municipi, Miguel Ángel Fernández, i el tècnic municipal Eduardo Rodríguez es van reunir a Madrid fa uns dies amb la secretària general de la Comissió Nacional de la UNESCO, Belén Llera, i una representant del Ministeri de Cultura per a presentar i fer valdre aquesta candidatura.

"Oriola posa en valor el potencial multicultural del seu territori amb més de 122 nacionalitats; el seu distingit patrimoni natural i cultural; la seua rica arxivística i tradició d'impremta; la seua comunitat diversa de creadors, i el poeta Miguel Hernández", ha exposat el regidor de Promoció Econòmica del municipi, qui ha destacat que aquests són els "arguments" amb què Oriola vol "presentar la candidatura aquest juny".

La Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO es va crear el 2004 per a promoure la cooperació entre les ciutats que identifiquen la creativitat com a factor estratègic de desenvolupament urbà sostenible.

Les ciutats que formen aquesta xarxa treballen juntes amb la finalitat d'aconseguir un objectiu comú: posicionar la creativitat i les indústries culturals al centre del seu pla de desenvolupament local i cooperar activament en l'àmbit internacional en la matèria.

L'estat espanyol compta amb sis ciutats en la xarxa: Barcelona i Granada són Ciutats de la Literatura; Sevilla, de la Música; Burgos i Dénia, de la Gastronomia, i Bilbao, del Disseny. Cal recordar que, en els últims mesos, les ciutats de Bunyol, Llíria i Cullera van anunciar que també volien aconseguir la distinció de Ciutat Creativa de la Música.

Oriola aprofitarà la celebració del VII Fòrum de Ciutats i Territoris Creatius, que tindrà lloc el 2020 al municipi –pel fet que van guanyar la Copa Espanya Creativa 2019– per a llançar una programació anual enfocada a potenciar aquesta candidatura.

next