El veïnat d'Orriols es manifesta per a "frenar el discurs d'odi" davant l'obertura d'un centre d'extrema dreta

Els convocants de la protesta adverteixen que la ultradreta s'està organitzant "sota la impunitat del marc legal que permeten els qui manen"
14 setembre 2019 20:24h
La concentració ha tingut com a objecte mostrar el "ferm rebuig" de les associacions i veïns del barri davant l'obertura del Casal Romeu. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Veïns, associacions i col·lectius del barri d'Orriols, a València, han celebrat aquest dissabte una concentració pacífica per a "frenar l'intent d'imposar una perspectiva i un discurs d'odi xenòfob, racista i masclista adreçat a les persones migrants" i, així, tractar de mantindre "la llarga història de convivència entre els veïns".

La concentració ha tingut com a objecte mostrar el "ferm rebuig" de les associacions i veïns del barri davant l'obertura del Casal Romeu, una iniciativa d'una "associació cultural" que, segons els manifestants, "és en realitat un col·lectiu vinculat a grups feixistes d'ultradreta sota el nom de Valentia Forum".

La portaveu d'Orriols Conviu, María José Martín, en declaracions a Europa Press, ha assegurat que la protesta és "una forma de demostrar que els veïns del barri no accepten l'intent per part d'un grup feixista de generar divisió i imposar una perspectiva i un discurs d'odi adreçat contra les persones migrants". "El nostre objectiu és fer-li-ho més difícil, tractar que no s'implante aquest col·lectiu i que se'n vagen com més prompte millor", han agregat des d'Orriols Convive.

"Aquest barri té una llarga història de convivència entre veïns i volem que es mantinga així", ha assegurat Martín, al mateix temps que ha denunciat que "una cosa com la que s'està fent hui va contra el discurs de convivència". Sobre el Casal, ha asseverat: "Sabem que serà una font de conflictes greus en un barri en el qual conviuen més de 30 nacionalitats, quan fins ara no n'hi ha hagut".

Els convocants han defensat que el barri compta amb "una experiència de convivència intercultural molt arrelada, que permet desenvolupar relacions saludables i sentiments d'identitat comunes, entre múltiples i variades nacionalitats i valors culturals".

Un discurs adreçat als seguidors del feixisme

Segons ha explicat la portaveu d'Orriols Conviu, "el discurs de Valentia Forum és fals" i va "clarament adreçat a un grup de gent que puga seguir una ideologia feixista". "Venen a aquest barri perquè creuen que els problemes econòmics i d'exclusió existents són un fonament per a portar endavant eixa estratègia de divisió", ha lamentat.

Els convocants, a més, han advertit que "l'extrema dreta s'està organitzant sota la impunitat del marc legal que permeten els qui manen".

El col·lectiu veïnal no té previst de moment realitzar més concentracions, encara que no han descartat reprendre les protestes si Valentia Forum s'estableix al barri. "Segons vagen succeint els esdeveniments, anirem actuant", han indicat.

next