Ortiz demana que Puig no "s'amague" darrere d'Illueca i que done explicacions sobre la quitació del deute al Grupo Zeta

El PPCV considera necessari que Puig comparega en les Corts 
27 juliol 2019 14:03h
La secretària general ha assegurat que "aquest cas va cada dia a més". / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La secretària general del PPCV, Eva Ortiz, ha afirmat aquest dissabte que el president Ximo Puig ha de donar explicacions urgents com a president i líder del PSPV entorn del que considera "operacions empresarials fosques que l'esguiten a ell i al seu partit", en referència a l'operació de l'IVF sobre el deute del Grupo Zeta, i ha assegurat que "amagar-se darrere del director [de l'IVF, Manuel Illueca, que compareix dimarts en les Corts] és absurd".

Segons ha considerat Ortiz en un comunicat, "el president està entre l'espasa i la paret". "El fet que no s'abstinguera en el ple del Consell sobre la quitació de l'IVF a una empresa de la qual és accionista és greu, per molt que la seua guàrdia pretoriana el vulga protegir", ha asseverat la parlamentària.

"Però és que hui ens alcem amb notícies que afecten no solament la seua persona, sinó el PSPV, ja que un grup de militants i de càrrecs del partit van crear societats per a gestionar participacions en empreses on encara hui Puig manté els seus interessos empresarials", ha manifestat, en referència a una informació del diari Las Provincias d'aquest dissabte sobre les accions que tenien altres dirigents socialistes en Pecsa.

Segons Ortiz, "parlem dels anys 80 i 90, però no és excusa perquè Puig no és un nouvingut i en aquests anys ja estava". "Alguna cosa ha de saber i el que és més, alguna cosa ha de dir", ha assenyalat Eva Ortiz.

La secretària general ha assegurat que "aquest cas va cada dia a més" i ha indicat que per al PPCV "és absolutament irrenunciable que Puig done explicacions en seu parlamentària". "Amagar-se darrere del director de l'IVF és absurd, perquè tot el que anem coneixent excedeix ja de les responsabilitats d'Illueca", ha assenyalat.

"A Puig el persegueixen els fantasmes de les seues operacions empresarials i també les de la seua família", ha manifestat Ortiz. Finalment, la secretària general ha asseverat que l'actuació de l'IVF "no és més que la punta de l'iceberg de tota una operació que va coneixent-se a poc a poc i que no s'ha gestat en dos dies, ja que ve dels anys 80 i 90 i que ha permés obtindre beneficis substanciosos per al president".

next