L'Orxatada i Taronjada Fallera celebra el seu desé aniversari repartint 8.000 gots

L'esdeveniment tindrà lloc en les hores prèvies a les 'mascletaes' del 12 i 13 de març
10 març 2019 16:50h
L'acte estarà amenitzat amb djs i es repartirà també informació turística. / ENCICLOPÈDIA

VALÈNCIA. La tradicional Orxatada i Taronjada de les Falles celebra la seua desena edició dimarts i dimecres, 12 i 13 de març, repartint fins a 8.000 gots d'orxata i suc de taronja al costat de la plaça de bous de València, de dotze del migdia a dos de la vesprada.

En el seu desé aniversari, estarà amenitzada per djs de PRODJ CV i repartirà informació turística de València i la demarcació a càrrec de València Turisme, el patronat de turisme de la Diputació de València, segons avança en un comunicat la Federació d'Oci, Turisme i Joc de la Comunitat Valenciana (Fotur).

L'esdeveniment s'ha convertit en un clàssic de les festes josefines, en combinar dos productes que reflecteixen la identitat del País Valencià, esgotant any rere any les seues existències i amenitzant les dues hores prèvies a les mascletaes prèvies als dies grans.

L'orxata de xufa de València tindrà la garantia de procedència i qualitat que ofereix la Denominació d'Origen, mentre que el suc recentment espremut serà de la varietat de taronja Lane late, avalat pel Consell Regulador de Cítrics Valencians i oferit per l'empresa valenciana Zummo amb les seues màquines exprimidores.

Des de fa una dècada, la Federació d'Oci i Turisme celebra aquesta iniciativa pionera a la qual any rere any es donen cita tant valencians com turistes. L'Orxatada i Taronjada Fallera compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de València, la Junta Central Fallera (JCF), Turisme Comunitat Valenciana i l'empresa valenciana VFV.

next