Pablo Casado planteja les eleccions del 28 d'abril com un plebiscit contra l'independentisme

El candidat del PP a la presidència del govern espanyol proposa crear una llei per a retirar el finançament a partits "amb líders processats per rebel·lió i sedició"
17 març 2019 18:24h
Casado ha reclamat un debat cara a cara amb Sánchez. / ACN

BARCELONA. El candidat del PP a la presidència del govern espanyol, Pablo Casado, planteja les pròximes eleccions generals del 28-A com un plebiscit contra l'independentisme: "O Sánchez amb Torra, Puigdemont, Batasuna i Podem; o el PP rescatant Espanya de la independència". 

En aquest sentit, el líder popular retreu al president espanyol, Pedro Sánchez, que pose la "catifa vermella" per a fer una manifestació que demana "trencar Espanya". Casado també ha titllat la marxa de "sonora punxada". El líder popular també ha proposat, en un acte a Málaga, que si arriba a la presidència, impulsarà una llei per a retirar el finançament a partits "amb líders processats per rebel·lió i sedició" i per a il·legalitzar partits o entitats que "animen la kale borroka".

La proposta legal del líder popular en la seua croada contra l'independentisme passa també per una reforma del codi penal per a "penalitzar els referèndums il·legals" i "evitar els indults" a condemnats per rebel·lió o sedició. Casado també ha apuntat a una nova llei d'educació "perquè no s'adoctrine a les escoles".

Sobre la manifestació de dissabte a Cibeles, Casado s'ha erigit com a l'únic capaç "d'aturar-ho" i ha demanat el vot per a tots els espanyols que no els va agradar el que van veure perquè l'actual govern assegura que està "als peus de qui vol trencar Espanya". En aquest sentit, el líder popular ha recordat també les reunions bilaterals entre els dos governs. 

En clau electoral, Casado ha reclamat un debat cara a cara amb Sánchez perquè es puguen contrastar "els dos únics models possibles a Espanya". El candidat popular a la presidència defensa el model del PP enfront del del PSOE per "no repetir el malson de Zapatero, la ruïna que va deixar i no vendre Espanya als independentistes".

next