Casado reconeix la unitat de la llengua en una meca del blaverisme: "Eixe trellat, eixe seny"

El president del PP lloa "el valencianisme orgullós de Lo Rat" i es qualifica com a "quasi valencià"
11 maig 2019 13:59h
Casado diu que València "és molta València; és una responsabilitat". / PPCV

VALÈNCIA. El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha participat aquest dissabte, 11 de maig, en un acte electoral celebrat a l'Ateneu Mercantil de València, on ha aplaudit la tasca duta a terme per la líder dels populars valencians, Isabel Bonig, i ha avalat la campanya dels candidats a l'Alcaldia i al Parlament Europeu, María José Català i Esteban González Pons.

Casado ha dit en una de les meques del blaverisme que ell se sent "quasi valencià", perquè, entre altres coses, "la meua dona és il·licitana". A més, com ha demostrat en la seua intervenció, té un cert domini de la lexicografia ja que, quan ha destacat el lema de campanya de María José Català ha emprat les següents paraules per a parlar del "sentit comú" amb què l'aspirant popular vol arribar a l'Ajuntament: "Eixe trellat, eixe seny". 

"València és molta València", ha seguit mentre ha enumerat les virtuts de la ciutat com ara el balcó des del qual el president del PP va gaudir "d'una de les millors mascletaes" que es van disparar les passades Falles.

Però, el que més li "agrada" és "el valencianisme orgullós de Lo Rat Penat". Cal recordar que Català va fitxar el president de la institució secessionista, Enrique Esteve, per a formar part de la candidatura de l'exconsellera a l'Alcaldia de València. 

A Casado li entusiasma l'entitat blavera perquè és "molt conscient que, com diu l'escut d'Espanya, no podria entendre la nació espanyola sense la Comunitat Valenciana"

Casado ha donat el seu vistiplau al lema de campanya de Català que es va presentar aquesta setmana al Museu de la Seda. En una sola frase, Casado ha usat sinònims d'un mot que s'usen en diferents punts de la geografia on el català és llengua compartida: "Eixa València que tens en el cap necessita eixe trellat, eixe seny, eixe sentit comú", ha indicat Casado.

next