Echenique lamenta no haver pactat una confluència amb Compromís per a les generals

El secretari d'Organització de Podemos creu que els fitxatges del PP i Ciudadanos per a les eleccions "els retraten"
17 març 2019 16:53h
Echenique s'ha reunit a València amb  taxistes i transportistes del Port. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El secretari d'Organització de Podemos, Pablo Echenique, ha assegurat que els últims fitxatges polítics de PP i Ciutadans "els retraten" i ha criticat concretament el de Marcos de Quinto per aquesta última formació, per "intentar tirar al carrer milers de treballadors de Coca-Cola".

Echenique, qui ha fet aquestes declaracions a València abans de reunir-se amb taxistes i transportistes del Port, ha assenyalat que "enfront dels partits que expliquen que la solució als problemes passa per odiar qui ve de fora, els catalans o les feministes, nosaltres pensem que comprometre's amb Espanya és defensar la gent treballadora".

"Ciutadans fitxa un milionari, Marcos de Quinto, que en un dia guanya el que guanya un treballador de Coca-Cola en un any i mentre es fica en la butxaca set milions d'euros intenta tirar al carrer més de mil famílies de l'embotelladora de Madrid", ha agregat. 

Mentre Unidas Podemos porta, en la seua llista de Madrid, "una 'espartana' de Coca-Cola en lluita, Ciutadans porta un alt executiu de la companyia que ha estat dient barbaritats dels treballadors en Twitter. M'agrada el que diu Teresa Rodríguez: Ciudadanos és el partit del teu cap", segons Echenique.

Sobre la manifestació proindependentista celebrada aquest dissabte a Madrid, Echenique ha defensat el dret a desenvolupar-la, "enfront de la pretensió de prohibir-la", en al·lusió a la piulada publicada pel subsecretari d'Organització del PP, Javier Maroto, on anuncia que amb el PP en el govern espanyol això no tornarà a passar "mai".

També ha assegurat que Unidas Podemos no està d'acord amb alguns dels plantejaments dels partits independentistes i ha insistit que l'única força política que aposta pel diàleg és la seua. "Volem que Catalunya romanga a Espanya, però també parlem del dèficit d'infraestructures a Extremadura, del Corredor Mediterrani, de l'eix Saragossa-Sagunt o del finançament autonòmic, perquè la cohesió a Espanya passa evidentment per resoldre el conflicte català però també per atendre regions desateses durant anys", ha declarat.

Preguntat per les llistes electorals del seu partit, Echenique ha lamentat no haver pactat una confluència amb Compromís perquè, al seu parer, "la unitat amb aquelles forces amb les quals compartim programa és important", si bé espera una "campanya cordial". Tot i això sí que ha anunciat que hi haurà "alguna sorpresa" en les seues llistes.

next