Pablo Iglesias renuncia a formar part del govern espanyol per a desbloquejar les negociacions 

"No he de ser l'excusa del PSOE perquè no hi haja una coalició d'esquerres; estar o no al Consell de Ministres no serà un problema", ha afirmat el líder de Podem
19 juliol 2019 17:41h
Iglesias vol que la seua presència no siga una "excusa" per a no formar un govern de progrés. / EP

VALÈNCIA. El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha anunciat a través d'un vídeo en Twitter que renuncia a formar part del govern espanyol i ha demanat a Pedro Sánchez que se sente a negociar un pacte de govern.

"No he de ser l'excusa del PSOE perquè no hi haja una coalició d'esquerres. Estar o no en el Consell de Ministres no serà un problema sempre que no hi haja més vetos i que la presència d'Unides Podem al govern siga proporcional als vots", ha afirmat Iglesias.

Aquest anunci arriba poc després que Pedro Sánchez reconeguera que Iglesias era el principal entrebanc a l'hora de desbloquejar les negociacions de govern. El líder de Podem ha assegurat que la seua presència "no serà un problema sempre que no hi haja més vetos", per la qual cosa encara queda conéixer quina fitxa mourà el PSOE i si assumirà que la formació morada trie els ministres que els corresponguen. 

"He traslladat açò a Pedro Sánchez i he demanat a Pablo Echenique que trasllade al Partit Socialista la nostra voluntat de negociar ja un govern de coalició d'esquerres; un acord integral, de programa i equips per a tirar endavant la investidura la setmana vinent", ha explicat Iglesias.

next