Paco Giménez guanya el Premi Nacional d'Il·lustració

El Ministeri de Cultura reconeix "la qualitat" de l'il·lustrador al llarg d'una trajectòria de "més de quaranta anys amb un estil característic"
13 novembre 2019 14:27h
Giménez va iniciar el 1974 la seua professió com a il·lustrador i dissenyador gràfic. / EFE PACO GIMÉNEZ

VALÈNCIA (EFE). L'il·lustrador valencià Paco Giménez ha sigut guardonat amb el Premi Nacional d'Il·lustració 2019, dotat amb 20.000 euros, per "mantindre la qualitat i la frescor al llarg d'una trajectòria de més de quaranta anys amb un estil característic".

Segons ha informat el ministre de Cultura, el jurat també ha destacat de Giménez (València, 1954) la seua "lleialtat a la línia i la geometria assimilada d'algunes de les avantguardes històriques de les Arts Visuals, tot impulsant la professió i la il·lustració infantil i juvenil". 

El Ministeri de Cultura i Esport concedeix aquest premi amb l'objectiu de reconéixer i distingir el conjunt de la tasca realitzada per l'il·lustrador espanyol en l'àmbit del llibre i de les lletres en qualsevol de les llengües espanyoles.

De formació autodidacta, Giménez va iniciar el 1974 la seua professió com a il·lustrador i dissenyador gràfic. Des del 1982 el seu treball se centra principalment en el sector infantil i juvenil, amb l'elaboració d'il·lustracions per a contes i novel·les, així com materials curriculars, jocs, quaderns didàctics, historietes, cartells o exposicions.

Ha obtingut diferents guardons, entre ells el Premio Lazarillo el 1989, del Ministeri de Cultura per Historia de una receta, i el Premi al llibre en valencià millor il·lustrat del 2002, de la Generalitat Valenciana, per l'obra Els dos gegants de Sant Marcel·lí. També ha participat en les exposicions professionals més importants del sector, com ara la Biennal d'il·lustració de Bratislav, 1989, 1991 i 2009, i ha participat com a jurat de diferents premis d'il·lustració, entre ells Tombatosals, de Tàndem Edicions-Ajuntament de Castelló; Sambori, de la Fundació Sambori, i el Premi Nacional d'Il·lustració del Ministeri de Cultura.

Ha sigut cofundador, president i vicepresident de l'Associació Professional d'Il·lustradors de València, i cofundador i secretari de la Federació d'Associacions d'Il·lustradors Professionals.

next