Pacte del Montgó, acord d'Ifac o govern de Tabarca: propostes per a un Botànic 2.0

Podem suggereix que el nou acord se signe a "les comarques centrals alacantines" per a "donar més importància al sud"
9 maig 2019 18:25h
Podem proposa que es canvie el nom de l'acord, a fi d'"aprofundir en el canvi i que el nou govern no siga simplement continuista", i que faça referència al sud del territori. / JOANBANJO

VALÈNCIA. Des que es van conéixer els resultats de les eleccions autonòmiques, tothom parla del Botànic 2, Botànic II o Botànic 2.0. No obstant això, aquest dijous s'ha començat a especular sobre una altra denominació, una expressió que en lloc de fer referència a l'emblemàtic jardí de la Universitat de València remeta a les comarques del sud.

El detonant ha sigut una reunió informal mantinguda entre el candidat d'Unides Podem-EUPV a la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, i el president en funcions i líder del PSPV-PSOE, Ximo Puig. 

Martínez Dalmau ha valorat aquesta trobada com a "enormement positiva" a l'espera d'iniciar dimarts vinent la negociació formal del Botànic 2.0, un govern que espera "fort, unit, lleial i amb capacitat de transformació en totes les àrees".

A més, ha destacat que han compartit propostes sobre el Tren de la Costa, l'alliberament de l'AP7 i el model de finançament; així com per a "donar més importància al sud" i parlar del cas d'Alacant. De fet, el candidat de Podem, que és nascut a Teulada (la Marina Alta) ha proposat a Puig que el nou acord se signe "a les comarques centrals alacantines".

En aquesta línia, Podem demana també que es canvie el nom de l'acord, a fi d'"aprofundir en el canvi i que el nou govern no siga simplement continuista".

Després d'aquestes declaracions, ha començat a especular-se sobre el nom del nou govern valencià. Sona especialment el pacte del Montgó, tot i que també podria ser l'acord d'Ifac o el govern de Tabarca. El pacte de la Marjal, de la Granadella o del Mascarat són altres propostes que encaixarien amb la idea de Martínez Dalmau.

next