El Pacte contra la Violència de Gènere desenvoluparà una estratègia contra la violència sexual

La consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, anuncia que crearà una figura d'acompanyament a víctimes amb diversitat funcional
17 setembre 2019 17:56h
Oltra ha presidit a Castelló de la Plana la reunió del segon aniversari del Pacte, que va ser signat el setembre de 2017. / GVA

VALÈNCIA. La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat que el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista constituirà un grup de treball que desenvolupe una Estratègia Valenciana contra la Violència Sexual que permeta caminar cap a la fi d'aquest tipus d'agressions contra les dones. 

Segons informa la Generalitat, Oltra ha presidit a Castelló de la Plana la reunió del segon aniversari del Pacte, que va ser signat el setembre del 2017 per 63 representants d'entitats socials i cíviques, administracions públiques i partits polítics, entre d'altres. 

L'acord, l'únic de l'estat espanyol que preveu la participació directa de la societat civil, té un període de compliment de 5 anys. En el seu segon aniversari ja compta amb el 82% de les 293 mesures inicials en marxa, segons ha informat la vicepresidenta, qui ha explicat que s'ha decidit introduir noves propostes per a atendre la realitat del dia a dia, com és el cas de la nova estratègia que es pretén impulsar. 

En aquests moments, ja hi ha 166 mesures realitzades o en execució permanent; 74, en procés, i 53, pendents de desenvolupament, ha desglossat Oltra. La vicepresidenta, a més, ha indicat que en aquests dos anys 1.001 entitats i 12.007 particulars han subscrit el Pacte a través de la pàgina web. 

La vicepresidenta ha incidit que el Pacte és un document viu i que va incloent noves fórmules per a lluitar contra les diferents formes de violència masclista. Per aquest motiu, s'ha decidit crear un grup que treballe sobre com lluitar contra la violència sexual des de la perspectiva de l'educació afectivosexual. 

Acompanyament a víctimes i Llei d'Igualtat 

El Pacte també crearà enguany un altre nou grup per a dissenyar la figura de l'acompanyament a dones víctimes de violència masclista amb diversitat funcional, que és un col·lectiu doblement vulnerable i que requereix un suport específic en aquest tipus de situacions. 

Així mateix, Oltra ha recordat que un altre dels objectius que s'han marcat des del govern valencià per a aquesta legislatura és l'aprovació d'una nova llei d'Igualtat.

La vicepresidenta ha ressaltat que, durant aquests dos anys de Pacte, s'ha aconseguit l'equiparació de les indemnitzacions en casos d'assassinat masclista amb els assassinats terroristes. Enguany també ha entrat en vigor la renda complementària per prestacions, que incrementa les rendes actives d'inserció per a les dones víctimes de violència masclista, de manera que aquelles dones que perceben aquesta ajuda poden augmentar-la dels 250 als 680 euros. 

Oltra ha assenyalat que, el 2019, també s'han millorat les quanties del Fons d'Emergència de la Generalitat, que ara es vinculen al salari mínim interprofessional. Això ha permés que les ajudes d'emergències bàsiques passen de 200 a 2.700 euros. 

La vicepresidenta també ha destacat mesures com la inserció sociolaboral de les dones víctimes amb els programes de Labora, l'ampliació de la xarxa d'habitatges, els premis per a reconéixer les festes populars que promouen la igualtat i l'ampliació de la xarxa de Centres de la Dona 24 hores.

next