Diari La Veu del País Valencià
Les Paelles Universitàries se celebraran a la Punta després de la negativa de Montcada d’acollir el festival

VALÈNCIA. El Festival de Paelles Universitàries ha anunciat que celebrarà la seua edició del 2019 en el Multiespai de la Punta a València aquest pròxim divendres 12 d’abril. Els responsables de l’esdeveniment han explicat, a través d’un comunicat, que aquesta reubicació del certamen es produeix després de “la injustificada negativa de l’Ajuntament de Montcada a repetir la celebració del festival en la seua localitat”.

“L’organització va reactivar altres alternatives de localitzacions en les quals ja havia estat treballant des de fa mesos i que havien sigut presentades dins del termini i en la forma escaient, entre les quals –a més de la Punta– es trobaven la Marina i els terrenys d’ADIF en el Port, espais on també s’ha celebrat aquest festival en edicions anteriors”, recorden.

Aquest canvi de localització suposa, recalquen els impulsors de la cita, “un esforç organitzatiu i un perjudici econòmic important per a l’empresa organitzadora, sabedora a més de les seues possibilitats legals sobre la realització del Festival a Montcada, en complir àmpliament els requisits tècnics, humans i materials que les diferents normatives exigeixen, conscients per tant que legalment podrien realitzar-se allí”.

Els organitzadors diuen no entendre “com complint tota la normativa i legislació per a la celebració de l’esdeveniment a Montcada, havent-se celebrat l’any passat en el mateix espai i amb el mateix dispositiu sense cap problema, l’Ajuntament de Montcada es creue de braços, amb vagues i inherents justificacions i sense mostrar cap mena d’interés a rebre a l’organització o a donar explicacions, a trobar alternatives i donar una solució als milers d’assistents”.

“En la decisió de plantejar la Punta com a ubicació definitiva preval la professionalitat de l’organització i l’afany de donar seguretat i tranquil·litat sobre l’esdeveniment als més de 25.000 joves que ja han comprat les seues entrades i que esperen celebrar sense demores ni incidents un esdeveniment de música, festa i paelles prèviament als exàmens universitaris”, asseguren.

En aquest sentit, han recalcat que “davant la problemàtica creada a Montcada i la injustificada negativa del seu Ajuntament, l’organització ha trobat un Ajuntament de València disposat a solucionar la situació i treballar per a donar viabilitat a un esdeveniment per al qual ja havia venut 25.000 entrades a joves que l’única cosa que desitgen és gaudir de la tradicional festa prèvia als exàmens”.

Seguretat i accessos

Els seus impulsors defensen que la ubicació del festival en el Multiespai de la Punta –on ja es va celebr en dues ocasions, a l’abril del 2015 i 2016 “amb èxit de participació i d’organització”– reuneix “totes les característiques tècniques, de seguretat i d’accessos per a garantir la normal afluència dels assistents i garantir la viabilitat de l’esdeveniment”.

En aquesta edició, el cartell compta amb una “potent proposta musical” amb Lola Índigo, Maikel Delacalle, Bombai, Rels B, Chelina Manuhutu o Brian Van Andel, entre d’altres, “que durant deu hores ininterrompudes i en dos escenaris diferents amenitzaran la festa als 25.000 estudiants”.

El Festival de Paelles “ha complementat la seua oferta musical i gastronòmica amb iniciatives culturals i elements transformadors, en línia amb les exigències de l’Ajuntament de València, que aporten un benefici a la ciutat i a la societat, aspectes en els quals l’organització ja treballava després de la publicació de l’estudi d’Anàlisi cost-benefici i estratègia de reposicionament del Festival de Paelles realitzat per investigadors de la Universitat de València”, apunten.

En aquesta decisió de “reposicionament”, el certamen ha desenvolupat campanyes de conscienciació en la moderació del consum de begudes alcohòliques, iniciatives contra la violència masclista i per la igualtat o un Trashtag challenge per a eliminar el fem i altres residus dels espais naturals, ressalten.

Sobre aquest tema, el president del col·lectiu veïnal La Unió La Punta, Vicente Romeu, ha declarat que el canvi d’ubicació s’ha fet “amb premeditació, nocturnitat i traïdoria” i ha criticat la falta de “participació veïnal i de transparència”.

Des de l’associació –que assegura que l’alcalde pedani de la Punta afirma “no saber res” del certamen– animen a “tirar d’hemeroteca” per a comprovar “els ‘macrobotellones’, inseguretat, vulneració de llibertat veïnal, col·lapses, controls privats i policials, escàndol, soroll i fem que això genera”.

Comparteix

Icona de pantalla completa