Les paelles universitàries de la Punta se suspenen per falta de permisos

L'empresa organitzadora va iniciar la venda d'entrades tot i no comptar amb el permís de l'Ajuntament per a ubicar l'esdeveniment en aquesta pedania de València
11 abril 2019 13:20h
Els organitzadors del festival van presentar la documentació requerida només quatre dies abans del dia de l'esdeveniment. / EFE

VALÈNCIA. Després que el veïnat de la Punta demanara la suspensió del Festival de Paelles Universitàries 2019, l'Ajuntament no ha donat els permisos corresponents per a ubicar-les en aquesta pedania de València. Des de l'organització del festival s'assegura que no tenen "una negativa oficial" del consistori per a desenvolupar l'esdeveniment aquest divendres en el multiespai de la Punta.

A més, fonts de l'Ajuntament han indicat que l'expedient amb què l'empresa va sol·licitar l'espai no ha comptat amb els requisits establits per a poder realitzar l'esdeveniment a la Punta, tal com han valorat els tècnics i la secretària del consistori. Així mateix, tot i que la sol·licitud dels permisos es va fer el 12 de març, la documentació requerida no es va presentar fins al dilluns 8 d'abril, quan l'esdeveniment estava previst per a aquest divendres, 12 d'abril.

L'informe tècnic del consistori assenyala que la celebració d'aquest esdeveniment és incompatible amb la seguretat del trànsit ferroviari, així com amb l'horta protegida. En eixe sentit, l'informe tècnic a què ha tingut accés Diari La Veu expressa que l'acte no s'autoritza, ja que afecta sòl inclòs en la qualificació d'horta protegida.

Alhora, el document destaca que l'empresa organitzadora no presenta un estudi acústic que garantisca les condicions establertes en l'Ordenança Municipal de Protecció contra la Contaminació Acústica.

Aquest dijous al matí, l'alcalde Joan Ribó ja va indicar que en un principi els informes no eren favorables per a la realització d'aquest festival. Finalment, després d'estudiar l'expedient presentat per l'organització de l'esdeveniment, no s'ha donat el permís per a la seua realització en el terme municipal. 

Sobre aquest tema, l'organització ha fet públic un comunicat en el qual critica "la inacció" de l'Ajuntament i afirma que "compleix amb tots els requisits legals per a la celebració de l'esdeveniment". Per això, incideix que "l'únic escenari que contempla és que aquest divendres el festival se celebre a l'hora anunciada".

Entrades venudes sense una ubicació clara

Des del consistori es recorda que l'esdeveniment era privat i està organitzat per una empresa aliena a l'administració pública. Per tant, traslladen la responsabilitat de la cancel·lació a l'empresa, que va vendre les entrades sense tindre certesa del lloc on es farien les paelles.

De fet, en un primer moment, l'esdeveniment es va traslladar de Montcada a València, ja que no van obtindre l'autorització necessària d'aquest primer municipi i es preveia l'assistència de vora 25.000 persones que ja havien adquirit l'entrada. A més, els organitzadors del festival van presentar la documentació requerida només quatre dies abans del dia de l'esdeveniment.

next