El País Valencià preveu un 84,2% d'ocupació hotelera per a Setmana Santa

La previsió d'ocupació, segons les reserves efectuades, es troba un 2,3% per damunt de les xifres del 2018
12 abril 2019 13:10h
Benidorm (la Marina Baixa) estima arribar al 95% d'ocupació. / AJUNTAMENT D'ALACANT

ALACANT. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha avançat que les previsions d'ocupació hotelera sobre reserves confirmades en la línia de costa per al conjunt del País Valencià se situa en el 84,19%, un 2,3% més que l'any passat.

"Amb l'ajuda de tot el sector, de la seua capacitat de seducció, de renovació, de posicionament, s'endevinen unes xifres molt interessants i molt dinàmiques", ha dit Colomer en atenció als mitjans a Alacant, després de mantindre una reunió amb l'alcalde, Luis Barcala, sobre el possible trasllat de l'Oficina de Turisme local que es construeix en la plaça del Port.

Sobre les comarques d'Alacant, Colomer ha destacat que aquest 2019 ha tingut una "arrencada certament positiva i per a la Setmana Santa, que és una punt de concentració molt destacat, es perfila un nivell d'ocupació del 77% –segons les reserves actuals–, la qual cosa suposa un 2% respecte a l'any passat".

"Ens interessa sempre apuntar al gran repte que és la desestacionalització", ha opinat el secretari autonòmic. A més, ha relatat que el 2018 es va tancar amb un punt de "sostenibilitat" que ha definit com "el més important" i ha indicat que el turisme d'interior "remunta d'una manera significativa".

Fins al 95% d'ocupació a Benidorm

Per zones, Benidorm (la Marina Baixa) estima arribar al 95% d'ocupació, la mateixa xifra de l'any passat i la previsió més elevada de tot el nostre territori. Per al litoral d'Alacant, sense Benidorm, les xifres són del 77,1% (+1,5%).

Pel que fa a la resta de destinacions, la ciutat de València es queda amb una ocupació del 77,25%, un 7,3% més, mentre que el litoral de València s'eleva fins al 77,93% (+3,5%) i el de Castelló arriba al 82,51% (+7,1%).

Quant a les zones de turisme d'interior, a Castelló s'arribarà al 84,48% (8,5% més) i a València s'eleva al 87,79%, la qual cosa suposa una baixada de l'1,8% respecte al 2018, i Alacant baixa al 35,47%, encara que incrementa les seues dades un 1,3% sobre l'any passat.

next