El Palau de Congressos de València liquida el seu deute de 4,5 milions d'euros

L'auditori municipal tanca el 2018 amb un resultat positiu d'1,58 milions d'euros 
27 març 2019 13:15h
El Palau de Congressos tanca l'exercici passat amb un resultat positiu d'1,58 milions d'euros. /WIKIMEDIA COMMONS 

VALÈNCIA. Un total de 4,5 milions d'euros ha sigut el deute que ha mantingut el Palau de Congressos de València en els darrers anys tant amb entitats bancàries com amb l'Ajuntament i que ara, al tancament de l'exercici del 2018, aconsegueix liquidar definitivament. Durant el passat any, l'auditori va amortitzar el deute i, a més, ha fet servir el romanent de tresoreria per a reduir-lo. Així doncs, s'han liquidat els 1.229.188 euros de deute que encara romanien en eixe període. 

A més, el Palau de Congressos tanca l'exercici passat amb un resultat positiu d'1.588.807 euros i l'EBITDA (terme que prové de les sigles en anglés de beneficis abans d'interessos, imposts, depreciació i amortització) ha ascendit a 1.625.621 euros, que han servit en part per a sufragar aquest deute. Així ho ha explicat aquest dimecres la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible i presidenta de l'auditori, Sandra Gómez, qui ha assenyalat el "bon treball", tant comercial com de gestió, efectuat per l'equip del Palau de Congressos en un any en què es va celebrar el 20é aniversari del centre. 

Després de la reunió del consell d'administració de l'entitat per a presentar l'informe i memòria de l'exercici passat, Gómez ha destacat l'augment d'un 56% en el nombre de congressistes. Així mateix, ha ressaltat el marcat caràcter internacional del centre, que ha permés un "increment en l'impacte econòmic a la ciutat de València" i que l'any passat va suposar un total de 130.000 pernoctacions, un 36% més que el 2017.

A més, ha augmentat en un 98% el nombre d'assistents internacionals en l'auditori valencià, la qual cosa implica "pràcticament una duplicació", ha assenyalat Gómez. "Hem traspassat fronteres" i "el Palau de Congressos de València és un dels més atractius per a realitzar activitats", ha indicat la regidora. 

Gómez, que ha presentat aquest balanç junt amb la gerent del Palau de Congressos, Sylvia Andrés, ha destacat que l'auditori valencià és "un dels que més pes té en Espanya" i ha agraït el treball fet per l'equip del centre, amb més de 800 visites comercials. Així mateix, ha subratllat que de les 88 a les quals s'ha presentat l'entitat, en 65 ha resultat guanyador. 

Inversions en infraestructura

El 2018, s'han invertit 360.000 euros per a aconseguir "una infraestructura a l'altura de qualsevol client i usuari", ha dit Gómez, qui ha remarcat "l'aposta tant de la direcció com del govern per invertir en el Palau de Congressos". 

Així, amb aquesta inversió, l'edil ha exposat que s'han creat cinc nous espais dins del centre –que ja compta amb un total de 17 sales– i en l'actualització del mobiliari.

next