El Palau de la Música trasllada jazz, temes clàssics i bandes sonores a la vora del mar 

La platja de les Arenes acull tres concerts d'accés lliure els dies 5, 7 i 8 de setembre
2 setembre 2019 11:47h
El concert tindrà lloc sobre un escenari de 300 metres quadrats. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. El Palau de la Música portarà les melodies més conegudes a la platja de les Arenes els pròxims 5, 7 i 8 de setembre en tres concerts gratuïts. Sota el títol de Música a la Mar, aquest cicle simfònic combina jazz, música clàssica i bandes sonores. Seguint l'exemple de l'any passat, on un concert de l'Orquestra de València a la platja va congregar més de 2.000 persones, el Palau ha volgut tornar a repetir l'experiència. Això sí, aquesta vegada, amb tres concerts amb tres estils diferents. 

El primer concert de Música a la Mar, el dijous 5 de setembre, estarà protagonitzat per la Sedajazz Big Band i el seu espectacle Latin Jazz Party. Músics consagrats com Perico Sambeat, Jesús Santandreu, David Pastor, Ángel Blanco Latino i molts més interpretaran un repertori de jazz llatí, salsa, samba, funk i temes de Tito Puente, Poncho Sanchez, Dizzie Gillespie, Celia Cruz, Djavan, Bebo Valdés, Perico Sambeat i Jesus Santandreu. Així, sonaran cançons com Manteca, Tin Tin Deo, Dos gardenias, Semilla Negra o Mais que nada

Dos dies després, el dissabte 7 de setembre, serà el torn de l’Orquestra de València dirigida pel seu titular, Ramón Tebar. S’oferirà un programa rítmic i colorista, amb peces molt conegudes pel públic com són el cèlebre Bolero de Maurice Ravel o el Caprici espanyol de Nikolai Rimski-Kórsakov, la rapsòdia per a orquestra Espanya d’Emmanuel Chabrier, la Suite espanyola d’Isaac Albèniz i les danses de La vida breve de Manuel de Falla.

El tercer i últim concert serà el 8 de setembre, quan la Banda Simfònica del Marítim, una selecció de totes les societats musicals dels poblats marítims, interpretarà un programa basat en famoses bandes sonores de cinema. Els espectadors podran escoltar la música de 2001: Una odissea de l'espai, amb l’inici d’Així va parlar Zaratustra de Richard Strauss; Ballant amb llops i Out of Africa, les dos de John Barry; Robin Hood de Michael Kamen; El Rei Lleó d’Elton John/Hans Zimmer; Pirates del Carib de Klaus Badelt; La màscara del Zorro de James Horner; Aladdin d’Alan Menken; Star Wars de John Williams; El Senyor dels Anells de Howard Shore, i Els increïbles de Michael Giacchino.

El concert tindrà lloc sobre un escenari de 300 metres quadrats amb una cúpula transparent, dues torres laterals de so i dues prolongacions de pantalles. A més, s’inclourà un retard de so de manera que la gent que estiga a més de quaranta metres puga escoltar la música amb total qualitat. Finalment, l’organització té previst incloure una zona de músics entre bastidors i un total 1.000 cadires per al públic sobre l’arena. El dispositiu es completarà amb sistemes sanitaris i una ambulància per a atendre els possibles incidents. 

next