El Palau de la Música: dos mesos des que va caure part del sostre i a l'espera del projecte d'obres

Part de l'estructura de l'edifici va caure el mes de juny, la qual cosa va obligar a traslladar la programació a altres espais culturals
29 agost 2019 18:15h
El projecte d'obres està previst en 400.000 euros. / EFE

VALÈNCIA. El Palau de la Música de València, tancat temporalment, avança en la licitació del projecte de les obres previstes per a la seua remodelació, per un import de 400.000 euros i 4 mesos de termini, just quan aquest dijous es compleixen dos mesos des de l'enfonsament de part del sostre de la sala Rodrigo.

Tècnics municipals estan immersos en la redacció del plec que, entre altres actuacions, inclou rehabilitar els sostres i reflectors de les sales Iturbi i Rodrigo, mentre la direcció de l'auditori valencià treballa per a acabar de reubicar el cent per cent de la seua programació en altres espais.

A més, la intervenció ha de contemplar l'adequació del sistema de climatització de tot l'edifici, la rehabilitació integral de la façana i la substitució de les butaques de les sales d'un edifici emblemàtic de València, que ja ha superat les tres dècades de vida.

Fonts de la Regidoria de Gestió de Recursos han explicat a EFE que, després de la caiguda de part del sostre de la sala Rodrigo el passat 29 de juny i el posterior estudi de l'estat dels revestiments acústics de la sala Iturbi, el Palau va decidir realitzar la intervenció integral de l'auditori, la qual cosa obligava al seu tancament temporal.

Amb la intenció d'agilitzar al màxim la intervenció necessària per a l'adequació dels espais afectats, des del Palau de la Música es va sol·licitar el juliol al Servei d'Arquitectura i Serveis Centrals Tècnics la seua col·laboració en l'assumpció de tot el procés de licitació i execució de les obres.

A partir d'aquest moment, la Regidoria es va encarregar de realitzar la gestió i el seguiment de tot el procés d'intervenció i per aquest motiu es va sol·licitar una modificació de crèdit de 400.000 euros –aprovada en ple el 31 de juliol– per a traure a concurs la redacció del projecte.

Aquests plecs els redacta ara el personal del Servei d'Arquitectura i Serveis Centrals Tècnics a partir del programa de necessitats que ha traslladat l'equip d'enginyeria i manteniment del Palau, que són els qui coneixen les deficiències que presenta l'edifici i les seues instal·lacions, segons les mateixes fonts.

En la fase de redacció del projecte, aquestes deficiències i necessitats seran analitzades i estudiades amb profunditat per a establir el detall de cadascuna de les actuacions que inclourà la futura obra.

El personal tècnic municipal avança en la redacció d'aquest plec i, una vegada redactat, licitat i adjudicat, eixirà la licitació de l'obra, el cost de la qual i terminis es coneixeran aleshores.

En el ple municipal del passat 31 de juliol, el primer ordinari de la present legislatura, els grups van acordar per unanimitat dotar al Palau de la Música dels fons pressupostaris oportuns per a poder realitzar les intervencions i inversions necessàries.

A més, es va acordar el compromís d'informar la plantilla sobre les possibles variacions eventuals de les seues condicions laborals pel tancament temporal de l'edifici.

La presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, va recordar llavors que entre el 2016 i el 2018 s'havia invertit 1,7 milions d'euros en manteniment de l'auditori, quasi un 800% més que durant l'època de govern del PP.

Uns dies abans del ple, en una compareixença al costat del director del Palau, Vicent Ros, la també regidora de Patrimoni Cultural va anunciar el tancament temporal de l'auditori per a abordar una intervenció global, però sense interferir en la programació perquè els concerts es reubicarien en altres espais de la ciutat.

El Palau dels Arts, el Palau de Congressos o l'Almodí han sigut alguns dels espais públics en què s'ha reubicat una part dels concerts programats en el Palau de la Música, que compta amb prop de 800 abonats.

next