La palmera més alta del parc municipal d'Elx, amb 25 metres i més de 200 anys, cau a causa del temporal

Des del consistori il·licità afirmen que "el fet de ser una palmera molt vella podria haver influït que el temporal haja provocat la seua caiguda, no tant per les ratxes de vent sinó per la gran quantitat d'aigua caiguda"
15 setembre 2019 19:29h
'La Centinela' estava catalogada com a palmera singular dins del Palmerar Patrimoni de la Humanitat, per la qual cosa comptava amb una atenció especial en la seua cura i revisions. Imatge d'arxiu

ALACANT. La palmera més alta del Parc Municipal d'Elx (el Baix Vinalopó), 'La Centinela', un exemplar de 25 metres d'altura i més de dos segles d'història, ha caigut a causa del temporal, segons ha informat aquest diumenge el regidor de Parcs i Jardins del municipi, Héctor Díez.

'La Centinela' estava catalogada com a palmera singular dins del Palmerar Patrimoni de la Humanitat, per la qual cosa comptava amb una atenció especial en la seua cura i revisions, ha explicat el consistori.

Els tècnics municipals han informat després d'una primera inspecció realitzada aquest diumenge després de la seua caiguda que l'exemplar no estava aparentment afectat per morrut roig (Rhynchophorus ferrugineus).

Segons ha informat el consistori d'Elx en un comunicat, es tracta d'una palmera de més de 200 anys i, segons l'enginyer agrícola que ha fet la inspecció ocular, "el fet de ser una palmera molt vella podria haver influït que el temporal haja provocat la seua caiguda, no tant per les ratxes de vent sinó per la gran quantitat d'aigua caiguda".

Així, des de l'Ajuntament han recordat que, segons els tècnics, l'acumulació d'aigua fa que les palmeres absorbisquen molta aigua i agafen molt de pes en la part superior. "Això possiblement haja fet fer fallida el tronc", han lamentat.

No obstant això, han asseverat que fins que no es realitze un estudi "en profunditat" a les restes de la palmera, "no se sabrà exactament què li ha passat".

next