El papa inclou Calatrava en l'Acadèmia Pontifícia de les Belles Arts i de Lletres

L'arquitecte és reconegut per la Santa Seu com un "artista" que ha sigut triat "entre eminents personalitats de totes les nacions"
26 febrer 2019 13:01h
L'Àgora, un dels edificis dissenyats per Santiago Calatrava a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. / CARLOS REUSSER MONSÁLVEZ

ROMA/VALÈNCIA. El papa ha designat l'arquitecte Santiago Calatrava com a membre de l'Acadèmia Pontifícia de les Belles Arts i de les Lletres, segons ha informat l'oficina de premsa de la Santa Seu.

Es tracta d'un reconeixement a la seua carrera que el distingeix "com a artista que ha sigut triat entre eminents personalitats de totes les nacions, que han aconseguit la fama en l'exercici del seu art i conegudes pel seu recte sentir i obrar moral".

L'Acadèmia Pontifícia de les Belles Arts i de les Lletres dels Virtuosos al Panteó va nàixer amb la denominació de Congregació de Sant Josep de Terra Santa, a iniciativa del monjo cistercenc Desiderio d'Adiutorio, i va ser reconeguda pel papa Pau III el 15 d'octubre del 1542. 

L'any 1837 es va publicar un nou estatut i, amb els fons de l'erari públic, es va constituir una renda anual per a convocar concursos d'artistes. El títol pontifici li va ser concedit per Pius IX el 1861 i el d'Acadèmia, per Pius XI el 1928.

Amb els nous estatuts aprovats el 1995, l'Acadèmia té la fi d'afavorir l'estudi, l'exercici i el perfeccionament de les Belles Arts i les Lletres, amb especial atenció a la literatura d'inspiració cristiana i a l'art sacre en totes les seues expressions, i promoure l'elevació espiritual dels artistes, en connexió amb el Consell Pontifici de la Cultura.

next