La paraula 'casteller', entre les noves entrades al Diccionari de la llengua espanyola

També s'incorporen mots com 'antitaurino', 'zasca', 'casopolón', 'cumplemés' o 'panoli'
7 novembre 2019 20:26h
La paraula 'casteller' es defineix com a "pertanyent o relatiu al casteller. Actuació castellera" i com "cadascuna de les persones que formen una torre humana enfilades unes a les espatlles de les altres, seguint una tradició folklòrica catalana". / ROGER SEGURA, ACN

BARCELONA (ACN). La paraula casteller es troba entre les noves entrades al Diccionari de la llengua espanyola, tal com s'ha donat a conéixer en el marc del XVI Congrés de l'Associació d'Acadèmies de la Llengua Espanyola (ASALE). En total, s'han produït 1100 modificacions en la darrera actualització del Diccionari de la llengua espanyola (DLE) i s'han afegit 229 articles. Això ha significat l'entrada de paraules com antitaurino, arboricidio, beatlemanía, brunch, bordería, casoplón, cumplemés, identitario, panhispanismo, panoli, zasca o pastelón.

La paraula casteller es defineix com a "pertanyent o relatiu al casteller. Actuació castellera" i com "cadascuna de les persones que formen una torre humana enfilades unes a les espatlles de les altres, seguint una tradició folklòrica catalana".

next