Les parcel·les de vinya afectades en més d'un 80% pel graníssol cobraran indemnitzacions a finals d'agost

La Unió havia sol·licitat a ENESA i Agroseguro l'avançament del pagament per a totes les parcel·les danyades amb pòlissa d'assegurança en vigor 
9 agost 2019 11:25h

VALÈNCIA. Les parcel·les de vinya afectades en més d'un 80% de la seua superfície pel graníssol del juliol passat cobraran les indemnitzacions de l'assegurança a la fi d'agost, segons ha informat la Unió de Llauradors.

L'organització agrària ha celebrat que les gestions que ha dut a terme durant les últimes setmanes hagen tingut "resultats positius" i que s'haja avançat en el procés, ha manifestat en un comunicat.

La Unió havia sol·licitat a ENESA i Agroseguro l'avançament del pagament per a totes les parcel·les danyades amb pòlissa d'assegurança en vigor els propietaris de les quals havien patit greus pèrdues i necessitaven un suport econòmic per a compensar-les.

En un primer moment, la Unió va activar tot el mecanisme i va avaluar sobre el terreny els danys al costat dels pèrits d'Agroseguro. Així, es van activar "de forma ràpida" les actes de taxació a fi de pagar les indemnitzacions "al més prompte possible, com així succeirà", ha destacat.

L'organització agrària ha qualificat de "temps rècord" l'espai transcorregut per al pagament de les indemnitzacions i ha insistit en "la seua aposta per l'assegurança agrària com a millor instrument a l'abast dels agricultors per a compensar qualsevol pèrdua no controlable, com és el cas de les adversitats climatològiques".

next