Dos emprenedors busquen mecenes per a crear un arròs "social, valencià, sostenible, innovador i transparent"

Els impulsors del projecte Cèrcol necessiten 20.000 euros per a fer realitat el primer micromolí d'arròs de Sueca creat de manera cooperativa
4 desembre 2019 19:50h
L'arròs serà produït completament al Parc Natural de l’Albufera, i per al disseny, comunicació i fabricació dels envasos s'ha contactat amb empreses valencianes. Imatge facilitada per Cèrcol.

VALÈNCIA. Teresa Llorca i Miquel Matoses, una parella d'emprenedors valencians, ha encetat aquest dimecres una campanya de micromecenatge en Internet per a crear la seua marca d'arròs, Cèrcol, que es defineix com una marca d'arròs "social, valencià, sostenible, innovador i transparent".

Amb un vídeo promocional gravat en diferents llocs del Parc Natural de l'Albufera, Llorca i Matoses, productors d'arròs, volen fer un pas més i vendre el seu arròs directament als consumidors amb marca pròpia.

La campanya està activa en la plataforma Verkami. Si el projecte de Cèrcol aconsegueix arribar a l'objectiu de 20.000 euros, els emprenedors volen fer realitat el primer micromolí d'arròs de Sueca creat de manera cooperativa. 

Les persones interessades poden aportar des de 10 euros fins a 500 euros a canvi de les recompenses que s'ofereixen. Es poden trobar des de les opcions més bàsiques, consistents en un quilo d'arròs i algun ingredient més per a cuinar, fins a altres recompenses més bé adreçades a col·lectius o empreses que vulguen col·laborar a canvi de packs d'arròs per a molta gent. Algunes de les recompenses tenen noms tan tradicionals com faneca, barcella, taleca, quartera o cafís.

Des del punt de vista social, es vol fer possible que els consumidors puguen comprar arròs directament dels productors a un preu just, sense intermediaris. A més, tot està pensat des d'un punt de vista valencià. L'arròs serà produït completament al Parc Natural de l’Albufera i per al disseny, comunicació i fabricació dels envasos s'ha contactat amb empreses valencianes.

Pel que fa a la sostenibilitat, la promotora del projecte, Teresa Llorca, explica: "Per a reduir el fem que produeixen els envasos, volem basar la proposta de Cèrcol en un envàs d'alumini reutilitzable, de 5 quilos, que es podrà reomplir amb un sistema de recàrregues". L'ús de les noves tecnologies, Internet i el sistema de recàrregues són també els punts forts de la seua aposta per la innovació. Pel que fa a la transparència, fins i tot en l'etiqueta "s'ensenyarà fil per randa on va a parar cada cèntim rebut".

La campanya de Cèrcol estarà activa fins al 12 de gener. "Hem pensat que un temps tan familiar com el Nadal és el més apropiat per a llançar un projecte basat en valors", informa Miquel Matoses, l’altre creador del projecte.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next