Parets acolorides, jocs a l'aire lliure i voluntariat amb gossos, entre les 25 iniciatives per a "humanitzar" La Fe

Les accions s'emmarquen dins del projecte 'Hospital amable' amb l'objectiu que el pas de pacients i acompanyants pel centre sanitari siga més còmode físicament i emocionalment
18 agost 2019 10:50h
Des de la Generalitat destaquen l'ambientació i decoració d'espais infantils. / GVA

VALÈNCIA. L'àrea d'Atenció a la Ciutadania i Experiència Pacient de l'Hospital La Fe de València ha posat en marxa més de 25 "accions d'humanització", des de la seua creació fa tres anys, perquè el pas de pacients i acompanyants pel centre sanitari siga més còmode físicament i emocionalment. Aquestes accions s'emmarquen dins del projecte 'Hospital amable' i s'estructuren en tres línies d'actuació: donar millor servei; veu, i coneixement i informació tant a pacients com a familiars. 

Fins al moment s'han implantat a La Fe sales de descans per a familiars i sales de dol en les àrees de cures crítiques (UCI-Reanimació-Neonatologia), així com espais d'informació i atenció psicològica a la Unitat de Vigilància Intensiva Pediàtrica i a Neonatologia. 

Altres mesures destacables són accions de millora en el confort de serveis com l'hospital de dia oncològic on, gràcies a l'associació de pacients afectats per leucèmia (Asleuval), s'han incorporat 19 noves butaques i una nova decoració. 

Espais infantils, voluntariat amb gossos, música i jocs a l'aire lliure

Des de la Generalitat destaquen també l'ambientació i decoració d'espais infantils com la unitat de son infantil, que ha redissenyat el seu espai per a convertir-lo en un bosc amb motius onírics, dissenyat per estudiants de Belles Arts. Altres projectes de decoració infantil que s'han desenvolupat han sigut el TAC Pediàtric, convertit en una selva gràcies a la Fundación Juegaterapia, i el servei d'Hemodiàlisi i Nefrologia Infantil, que ha incorporat parets plenes de dibuixos i colors gràcies a la Fundación Pequeño Deseo. 

El voluntariat amb gossos d'assistència per a fer més suportable l'hospitalització de pacients també s'ha integrat com a part important per a la humanització del centre sanitari. Així, La Fe té un programa de voluntariat propi denominat 'Can de la Mano', que actualment compta amb una vintena de persones voluntàries i està actualment instaurat en Pediatria, Oncologia Pediàtrica, Psiquiatria Infantojuvenil i la Unitat de Lesions Medul·lars. 

La Fe també disposa d'un espai de jocs a l'aire lliure, 'El jardín de mi hospi', construït gràcies a la Fundación Juegaterapia. En concret, s'ha habilitat al terrat de la segona planta de l'hospital una àrea d'esbarjo, de 1.200 metres quadrats, plena de color per a pacients i familiars. Altres iniciatives en què es treballa són les actuacions musicals en algunes àrees de l'hospital.

next