El parlament britànic aprova en primera lectura la llei per a evitar un Brèxit sense acord

Boris Johnson suma una nova derrota després d'haver-se quedat en minoria i haver expulsat del partit 21 diputats conservadors que han votat en la seua contra
4 setembre 2019 19:07h
Johnson ha perdut les dues votacions que ha enfrontat al parlament fins ara. / EUROPA PRESS

BARCELONA. La llei per evitar un Brèxit sense acord que promou l'oposició britànica ha superat còmodament aquest dimecres la primera votació en el seu tràmit parlamentari. Els diputats han aprovat per 329 vots a favor i 300 en contra que el text passe a una segona lectura, amb la possibilitat de presentar esmenes, amb una votació definitiva que tindrà lloc aquesta mateixa vesprada més tard.

Es tracta d'una nova derrota per a Johnson, que ahir va perdre la majoria a la Cambra dels Comuns després que un dels seus diputats es passarà al partit rival. A més a més, 21 diputats conservadors votaren en contra del criteri majoritari del partit, cosa que els costa l'expulsió.

Aquesta vegada, els diputats rebels expulsats han votat junt amb l'oposició, formada per laboristes, liberal-demòcrates, independentistes escocesos i gal·lesos i els verds, per a avalar una normativa que obliga el govern a demanar una extensió de l'execució Brèxit a la Unió Europea si el 19 d'octubre no s'ha aprovat un acord de retirada o la cambra no avala el risc de sortir sense acord.

Davant d'aquest escenari, Johnson ha advertit que demanarà la convocatòria d'eleccions anticipades.

next