El parlament britànic torna a rebutjar la convocatòria d'unes eleccions anticipades 

Boris Johnson necessitava el suport de dos terços de la Cambra dels Comuns per a convocar uns comicis el 12 de desembre
28 octubre 2019 20:09h
Johnson, que no té majoria, necessitava dos terços de la Cambra dels Comuns per a convocar els comicis. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA (Redacció, ACN). La Cambra dels Comuns ha rebutjat aquest dilluns la proposta del primer ministre britànic Boris Johnson de convocar eleccions generals anticipades el 12 de desembre amb l'objectiu de desbloquejar l'actual crisi oberta al voltant del Brèxit.

Johnson, que no té majoria, necessitava dos terços de la Cambra dels Comuns per a convocar els comicis. En la votació d'aquest dilluns a la vesprada ha rebut 299 vots a favor i 70 en contra; és a dir, s'ha quedat a 135 vots dels que necessitava per a tirar endavant la seua proposta. 

Així, malgrat que ha guanyat la votació, s'ha quedat lluny dels 434 vots a favor necessaris per a avançar les eleccions. Com a resposta, i seguint la idea de l'SNP escocés i dels liberaldemòcrates, Johnson presentarà aquest dimarts una llei que donaria llum verda a uns nous comicis amb una data fixada i de forma excepcional només amb majoria simple. Els liberals demòcrates, però, havien apuntat a la data del 9 de desembre, i no del 12 que defensa Johnson.

Aquesta decisió del parlament britànic ha tingut lloc el mateix dia que el president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha anunciat que la Unió Europea accepta una nova pròrroga "flexible" que retarde el Brèxit fins al 31 de gener del 2020.

Johnson demana a la Unió Europea que "deixe clar" que "no és possible" una nova pròrroga del Brèxit

Johnson ha demanat als líders europeus que "deixen clar" que "no és possible" una nova pròrroga del Brèxit que retarde l'eixida britànica de la Unió Europea més enllà del 31 de gener. 

En una carta enviada a Tusk en què accepta la pròrroga "flexible" acordada aquest dilluns pels 27, Johnson ha assegurat que es tracta d'una pròrroga "no volguda" i que "malmet" la democràcia britànica. 

"Hauria desitjat que el parlament haguera ratificat ràpidament l'acord; em tem que no ho farà mentre hi haja l'opció de més pròrrogues", ha apuntat el primer ministre britànic en la carta, motiu pel qual vol que la Unió Europea descarte la possibilitat de més extensions per al Brèxit.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next