El Bloc-Els Verds d'Alacuàs reclama reobrir la investigació de l'accident del metro de 2006 linea 1

A  la moció se sol·licita la dimissió de Juan Cotino i Francisco Camps

En pocs dies es complirà el 7é aniversari del tràgic accident de Metro ocorregut el dia 3 de juliol de 2006 en l’Estació de Jesus de València.

L’Associació de Víctimes del Metro torna a demanar que es realitze una recerca que analitze totes les causes que van provocar aquest accident, que va costar la vida a 43 persones i va produir ferides en almenys altres 47, sinistre que va ocasionar molt de sofriment innecessari, sent un accident previsible i evitable.
 

Segons el portaveu del Bloc-Els Verds d’Alaquàs, Vicent Forment, les últimes notícies han desvetllat que per part de la direcció de FGV es va ocultar un Informe del Director d’Explotació, on es posava de manifest els greus problemes tècnics del model accidentat al juliol del 2006, inclús la dificultat per al seu manteniment per l’obsolet d’algunes peces.

Igualment, la que era directora gerent de FGV en el moment de l’accident, Marisa Gracia, va encarregar un Informe a l’empresa HM&SANCHIS, perquè preparara les preguntes que els membres del Grup Parlamentari Popular havia de fer en la Comissió Parlamentària, i les respostes que els tècnics i directius de FGV havien de donar. Per tant és evident que no es va garantir una investigació veraç.
 

Des de l’Associació de Víctimes es considera inadmissible que representants del Govern Valencià tractaren de silenciar l’accident en els mitjans de comunicació mitjançant accions inadequades cap a les víctimes.
Aquesta sèrie de fets mostren la clara manipulació per part del Govern Valencià dels errors i negligències que es van cometre, així com les accions encaminades a silenciar a les víctimes i les seves famílies, i intentar que no es depuraren responsabilitats polítiques, administratives, civils i/o penals.


Davant estos fets el Grup Municipal del Bloc-Els Verds d’Alaquàs ha proposat al Ple l’aprovació una moció elaborada per l’Associació de Víctimes i compartir les reivindicacions que des de fa set anys ve reclamant al Govern Valencià i a la direcció de FGV, així com la reobertura de la Comissió d’Investigació Parlamentària amb garanties que explique les manipulacions fetes, els comportaments adoptats i els informes ocultats.

Col·lectiu del Bloc d'Alaquàs

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat