Diari La Veu del País Valencià
‘Mercat de la Terra’ a l’Albereda de Xàtiva
ESQUERRA UNIDA APOSTA PEL “MERCAT DE LA TERRA” COM A NOU MOTOR ECONÒMIC DE XÀTIVA

El proper diumente dia 11 tindrà lloc a l’Albereda de Xàtiva el “Mercat de la Terra”; un nou mercat que una vegada al mes, ofereirà productes autòctons directament dels produtors als consumidors.

El Regidor d’Esquerra Unida i responsable de Promoció Econòmica de L’Ajuntament, Miquel Lorente, ha destacat la importància del “Mercat de la Terra” que començarà a funcionar diumenge i ha dit que “Xàtiva ha de ser capital comercial de les comarques centrals i pionera d’un comerç de proximitat i de productes que marquen el futur del consum responsable a nostre voltant”

La idea és promoure la venda de productes “productes de la terra” que destaquen perquè el seu sistema productiu és “net i just”. Miquel Lorente ha explicat que els productes que es trobaran seran “nets pel que fa a l’impacte medi ambiental i just en quant a què els productors no patisquen el gravamen de passar per uns intermediaris amb màrgens totalment injustos respecte de qui realment s’ho està treballant”.

En aquest nou Mercat hi haurà verdures, fruites, formatges, vins, mels, pans, confitures, fruits secs i fins cerveses artesanals de les nostres comarques fonamentalment de producció ecològica i de proximitat.

El Mercat de la Terra suposa l’obertura d’un nou espai comercial a Xàtiva amb la consegüent repercussió econòmica entre el comerç, hostaleria i serveis d’oci que ofereix la ciutat, ha remarcat Lorente.

El Mercat de la Terra obri aquest diumenge les seues paradetes a l’Albereda entre les 9 i les 14 hores i comptarà també amb un espai per a taules associatives de productors i conferències i debats sobre agricultura ecològica.

Des de la Regidoria de Promoció Econòmica s’ha animat als productors que així ho vulguen contacten amb l’Ajuntament per tal d’avaluar les característiques i encaix que els seus productes poden tenir i prendre part en aquest nou “Mercat de la Terra”.

Comparteix

Icona de pantalla completa